troep bij jop is politie doorn in het oog

Het aantal klachten dat bij de politie binnenkomt met betrekking tot overlast bij de JOP, is minimaal. Afgelopen week bracht de politie een bezoekje aan de ontmoetingsplek: “Het was droog de zon piekte af en toe door de wolken dus hij verwachtte op zijn minst een paar jongens of meiden gezellig chillend in de JOP aan te treffen,” schrijft de politie op Facebook. “Ai dat viel tegen. Niemand. Wel viel het hem op dat het binnen in de plaats van samenkomst een behoorlijke rotzooi was. Blikjes snoeppapiertjes lege chipszakken en allerlei verpakkingen sierden de grond. De op korte afstand staande grijze Kliko bood een troosteloze lege aanblik.”

De politie schrijft verder op Facebook: “Ook de speciaal in de vloer geplaatste peukenroosters kregen meer restanten naast zich dan in zich. Wat is dat toch voor fenomeen? Op de momenten dat er wel jeugd aanwezig is heeft er nooit iemand iets op de grond gegooid” De politie krijgt dan meestal te horen dat het er al lag toen de jongeren er kwamen.

De politie vraagt zich af waar het veroorzaken van de troep mee te maken heeft. “Opvoeding of normbesef? Of is het toch iets anders? Jammer voor de groep jongeren van het eerste uur die met dit initiatief lieten zien dat het ook anders kan.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.