sdol heino 24 16

Zaterdagavond stond er in de Eerste Klasse de derby tussen SDOL en HHZD/Oortwijn Heino op het programma. Deze derby werd vanavond ruim gewonnen door de dames uit Luttenberg. In het eerste kwartier van de wedstrijd ging het nog gelijk op. Daarna nam SDOL het spel in handen en gaf dit niet meer weg. Stand na 60 minuten 24-16.

In het begin van de wedstrijd viel het scoreverloop nog al tegen. Pas in de zesde minuut wist SDOL als eerste het net te vinden. Daarna waren SDOL en Heino het eerste kwartier gelijkwaardig. Beide teams wisten kansen te creeëren, maar die kansen werden meestal goed gepakt door de keepsters. In het vervolg van de eerste helft kreeg SDOL steeds meer grip op de wedstrijd. Vooral via mooi opgezette aanvalcombinaties, met als afmaker Karlijn Alferink liep SDOL met nog 10 minuten te handballen in de eerste helft snel uit naar een 10-5 voorsprong. Heino kwam in het vervolg niet dichterbij. De dames schoten vooral veel van afstand en die werden meestal makkelijk gepakt door de keeper. Verder konden de dames niet echt wat anders verzinnen om door de defensie heen te komen, waardoor de ruststand 13-8 was in het voordeel van SDOL .

In de tweede helft leek Heino goed uit de kleedkamer te komen, maar kon dit helaas maar enkele minuten vast houden. Na 6 minuten kwam SDOL weer terug in haar spel en liet dat ook blijken in de scores. De dames hadden al snel acht doelpunten voorsprong en daarmee was de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld. Aanvallend kon Heino de eerste vijftien minuten weinig inbrengen. Er werd maar twee keer gescoord door het team uit Heino. Daardoor liep de voorsprong uit naar 20-10 en leek het een afslachting te worden voor Heino. Maar SDOL begon daarna slordiger te spelen en liet het een beetje lopen. Heino wist nog wel een paar keer knap via de omschakeling het net te vinden, maar het gat bleef veel te groot. Na 60 minuten te hebben gespeeld stond er 24-16 op het scorebord voor de dames uit Luttenberg en zijn de twee punten binnen.

Scores SDOL

Karlijn Alferink 6, Leonie Alferink 3, Lisanne 4, Elise 2, Marjolein Schotman 2, Maureen Kortstee 1, Linda Bons 2, Dominique Heuven 2, Joyce Verschoor 2,

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.