schoenenreus vraagt uitstel betaling aan

Winkelketen Schoenenreus vraagt uitstel van betaling aan, een voorbode van een mogelijk faillissement. De winkels blijven dinsdag dicht. In Raalte zit een vestiging van de schoenenwinkel aan de Grotestraat.

Dat zou blijken uit een dinsdag verstuurde brief van het management aan het personeel die in het bezit is van NU.nl. Ook bevestigden enkele Schoenenreus-winkels niet open te gaan.

De site van de keten is uit de lucht. De curator die betrokken was bij het eerdere faillissement van het bedrijf stelt dat dit voor hem “nieuwe informatie” is.

“Ondanks alle inspanningen die we met elkaar geleverd hebben, hebben de tegenvallende resultaten ertoe geleid dat we vandaag tot onze spijt surseance van betaling hebben moeten aanvragen. Vandaar dat vandaag de winkels, tot nader orde, gesloten zullen blijven”, staat in de brief.

Het management schrijft verder dat het personeel naar huis kan, maar wordt wel gevraagd telefonisch bereikbaar te blijven. De directie van Schoenenreus geeft geen commentaar op de berichtgeving. Bij investeerder Synergia is nog niemand bereikbaar voor commentaar.

Failliet

Schoenenreus werd in januari 2013 failliet verklaard vanwege ”een teruglopende omzet en een schuld van ruim 10 miljoen euro, veroorzaakt door de eurocrisis, de concurrentie van onlinewinkels en een teruglopend consumentenvertrouwen”.

Nog dezelfde dag werd bekend dat de onderneming in afgeslankte vorm een doorstart maakte waarbij duizend van de vijftienhonderd werknemers hun werk behielden. Investeerders Synergia, Eric Companjen en Paul Schouwenaar bliezen het bedrijf nieuw leven in. 65 van de 206 winkels bleven definitief gesloten.

Door: Nu.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.