sallandglas wil opheldering over gelderland

“Tot nu toe hebben we altijd begrepen dat Overijssel binnen de staatssteunregels het maximale deed. Bovendien is voortdurend gezegd dat gemeenten rekening moeten houden met allerlei beperkende regelingen. Op basis daarvan hebben wij onze berekeningen gemaakt en zijn we de boer op gegaan. De ontwikkelingen in Gelderland geven aanleiding om vragen te stellen bij al deze aannames. En als daaruit volgt dat het ook in Overijssel goedkoper kan, dan moeten we dat doen”, zo vindt het bestuur van SallandGlas.

De afgelopen dagen zijn er via de website van SallandGlas diverse mails binnengekomen met als centrale vraag: Hoe is dit mogelijk. ”Een zeer terecht vraag, dat een gedegen antwoord verdient. Wij hebben diezelfde vraag en gaan dit uitzoeken. En belangrijker nog: als blijkt dat er mogelijkheden zijn toegepast die bij ons ook mogelijk zijn, gaan we daar zeker meer aan slag. We willen dat onze deelnemers niet méér betalen dan strikt noodzakelijk”.

Overigens gaan alle vraagbundelingsacties van SallandGlas gewoon door. Het doel is dat op 1 maart zestig procent van de mensen in het buitengebied zich heeft ingeschreven zodat in de zomer van 2015 kan worden gegraven.

De situatie in Gelderland is immers niet de eerste situatie waarover bij SallandGlas vragen binnenkomen. Zo werd eerder verwezen naar Hellendoorn, waar de bewoners ‘slechts’ 1250 euro betalen. SallandGlas heeft inmiddels ook nadere informatie opgevraagd over ‘om te vast te stellen waar dat verschil in zit.

“Zo blijven we alle ontwikkelingen op de voet volgen. Zodra we kansen zien om de toeslag van 14,75 euro per maand te verlagen, of de looptijd te verkorten zullen we dat zeker doen. Uiteraard geldt dan ook voor iedereen zich al ingeschreven heeft. SallandGlas is een blijft een initiatief van en vóór de mensen in het buitengebied, daar kan iedereen van op aan. We hebben al vaker gezegd: elke euro die wordt betaald is een investering in het eigen coöperatieve netwerk. Vandaar onze oproep aan de bewoners van het buitengebied: laat je niet afleiden door berichten in de media over alle prille initiatieven elders in het land.

Schrijf je vandaag nog in via de website, of bezoek één van de inloopbijeenkomsten. Locaties en data staan op de website.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.