rustige nacht voor sallandse brandweer

De jaarwisseling in IJsselland is gemoedelijk verlopen. Dit blijkt uit een totaalbeeld van de Meldkamer Oost Nederland (MON) en de korpsen in de regio. In vergelijking met vorig jaar zijn er minder meldingen geweest. De brandweerkorpsen in Raalte en Olst-Wijhe hadden een rustige nacht. De brandweerposten in en rond Oost Ommen/Hardenberg rukten uit voor een klein aantal gebruikelijke brandjes veroorzaakt door vuurwerk. De brandjes konden met beperkte inzet van de brandweer worden bestreden. In Deventer was er één melding van een vuurpijl die een woning in vloog. Behalve rookschade was er geen sprake van vuurverschijnselen en kon de brandweer van Diepenveen weer huiswaarts.

Regionaal hebben hulpdiensten en gemeenten in voorafgaande weken hun voorbereidingen getroffen voor een prettige jaarwisseling. In Zwolle werd de inzet kracht bij gezet door behulpzame omstanders. Er waren geen meldingen van geweld tegen hulpverleners.

Brandweer IJsselland is vanuit de verschillende posten 98 keer in actie gekomen. Dat is beduidend minder dan vorig jaar toen er 150 meldingen binnen kwamen. In totaal zijn er 98 meldingen binnengekomen, waarvan 79 brand gerelateerd. De korpsen van Oldemarkt, Kuinre, Vollenhove, Raalte en Olst-Wijhe hebben een rustige nacht gehad. Brandweer Kampen heeft op beide posten een rustige jaarwisseling gehad net als Staphorst en Zwartewaterland. In goede afstemming met de politie en gemeente zijn in diverse gemeenten zijn door de gemeentereiniging containers en afvalbakken geleegd en is afval, bestemd voor vreugdevuren opgehaald.

Brandweer Zwolle rukte vanaf 19.00 uur voornamelijk uit voor kleine brandjes waaronder 1 autobrand en een woningbrand in een appartement op de 3e verdieping aan de Koggekade. Bij de bestrijding van deze brand bleek de bewoner niet thuis te zijn en zijn omstanders erg behulpzaam geweest. Ook rond 19:00 uur ontstond er brand in een schuur in Dalfsen. De brand werd opgeschaald naar grote brand in verband met een grote kans op overslag naar de woning. Dankzij een vakkundige inzet van brandweermedewerkers is dit voorkomen. De schade is evenwel aanzienlijk.

In Deventer was er 1 melding voor een vuurpijl die een woning was binnen gevlogen. Behalve rookschade was er geen sprake van vuurverschijnselen en kon de brandweer van Diepenveen weer huiswaarts. De grote brand inzet, op oudejaarsavond in Giethoorn rond 21.00 uur, kende geen onregelmatigheden en er was goed overleg met de collega’s van de politie.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.