Home / archiefcentraal / rood hout opent nicolaasconcerten 2015

rood hout opent nicolaasconcerten 2015

Het ensemble Rood Hout verzorgt op 11 januari het eerste Nicolaasconcert van het jaar. Drie getalenteerde muzikanten, barokhobo’s, een klavecimbel en zang; dat zijn de ingrediënten van Rood Hout, dat in 2008 werd opgericht. Het ensemble trad onder meer op tijdens het Festival Oude Muziek in Utrecht (2009), het Reincken Festival in Deventer (2010) en was te gast in het radioprogramma ‘Opium’.

Over het thema ‘vrouwen die rouwen of een verloren liefde bezingen’ stelden Nienke van der Meulen (barokhobo), Arend Grosfeld (klavecimbel) en Linde Schinkel (sopraan) een programma van composities samen. Dat er in de loop der eeuwen veel over dat onderwerp is geschreven en gecomponeerd, kun je tijdens dit bijzondere concert beluisteren. Rood Hout speelt onder meer werken van Bach, Purcell, Händel en Monteverdi.

Het concert in de Nicolaaskerk in Wesepe begint om 15.00 uur. Om 14.30 uur gaat de deur open. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de deur of via www.denicolaasconcerten.nl . Entree kost 12,50 euro.

Lees ook

Pubquiz van KBO/PCOB in Trefpunt Heeten

HEETEN – De KBO/PCOB 55 afdeling Heeten pakt de draad weer op. Het activiteitenprogramma begint …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.