rohda raalte iets zakelijker naar topklassering

Als de weergoden het zaterdag toelaten hervat Rohda Raalte de competitie op bezoek bij NEC. Het verschil tussen Rohda de eerste seizoenshelft en de komende periode is volgens trainer Martin Drent dat het team nu ook een plan B heeft. ‘’We zullen op sommige momenten iets zakelijker moeten zijn om mee te doen om het kampioenschap.’’

‘’De eerste seizoenhelft hebben we enorm aanvallend gespeeld. Er is namelijk geen ploeg in Nederland die aanvallerder speelt dan Rohda Raalte. Maar we zullen verdedigend dan moeten leren nog beter door te dekken en ook de omschakeling moet top zijn,’’ aldus Drent.

Rohda heeft in de winterstop een flinke aderlating te verwerken gekregen. Aanvoerder Maurice Tepperik is geopereerd aan zijn knie waar volgens Drent ‘zwevend kraakbeen’ is weggehaald. De centrale verdediger komt dit seizoen niet meer in actie. ‘’Daardoor speelt Haji Jafar Zarbaf nu centraal achterin. Hij moet duidelijk wennen aan die positie omdat hij gewend was als opkomende back te spelen. We zijn aan de zijkant nu wat snelheid kwijtgeraakt, ’’ legt Drent uit.

Met een 5-2 nederlaag tegen Berkum afgelopen week lijkt het erop dat Rohda slecht uit de winterstop is gekomen, Drent ontkent dat. ‘’We hebben prima getraind. Ik heb er bewust voor gekozen om rustig op te bouwen. Daardoor zijn we conditioneel nog niet helemaal top. De negatieve zaken zijn eigenlijk de positieve zaken omdat we ze goed besproken hebben. De jongens moeten even wennen aan de nieuwe samenstelling achterin.’’

Komende zaterdagavond speelt Rohda als nummer drie de wedstrijd tegen nummer elf NEC. ‘’Geen verkeerde tegenstander, thuis hadden we het lastig tegen ze, alhoewel we uiteindelijk wel verdiend wonnen,’’ blikt Drent terug.

De iets zakelijkere speelstijl moet vanaf komende zondag zijn vruchten gaan afwerpen voor Rohda Raalte. ‘’Er heeft zich nog geen kampioensteam ontwikkeld in de competitie. Dat zal gaandeweg de tweede seizoenshelft wel gaan gebeuren. Wij kunnen dat zijn als we beseffen dat een 1-5 voorsprong voldoende is en we niet op zoek gaan naar nog eens vijf treffers.’’

De wedstrijd NEC – Rohda Raalte, begint zaterdag om 20.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Ronny Mulder uit Deventer.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.