reimerink mist diepgang bij eagles

Go Ahead Eagles verloor zaterdagavond met 2-0 van FC Groningen. Bij een 1-0 achterstand werd Jules Reimerink in het veld gebracht door coach Foeke Booy. De snelle buitenspeler moest voor meer diepgang gaan zorgen, iets dat de speler zelf ook miste in zijn team.

“Ik vind ook dat de diepgang ontbrak. We hebben natuurlijk heel veel goede voetballers, maar weinig diepgang en snelheid natuurlijk. Ik weet niet of de trainer dat ook ziet, maar goed.” Reimerink vind dat hij zelf vooral goed in het elftal past omdat Eagles ingezakt speelt en het vaak moet hebben van de omschakeling. “Met de tactiek die wij spelen kunnen ze me goed gebruiken denk ik, maar dan moet de trainer me wel opstellen. Ik denk in ieder geval dat ik van waarde kan zijn.”

Reimerink zit naar eigen zeggen in een aparte situatie. “Ik kan het zelf moeilijk uitleggen. Tegen Heerenveen, Vitesse en Nac, speelde ik goede wedstrijden. Vanaf de wedstrijd tegen Cambuur ben ik er echter naast gezet. Dat is nu vier wedstrijden geleden en zo nu en dan pak ik mijn minuten. Ik train gewoon goed en ik zit niet in een persoonlijke dip of iets dergelijks. Ik probeer gewoon iedere dag hard te werken en goed te trainen en wil als het kan mijn kans pakken.”

De concurrentie is bij Eagles moordend, maar volgens Reimerink zijn er maar weinig buitenspelers binnen de selectie. “Ik vind Schalk een hele goede speler, maar geen buitenspeler. Ik vind dat ik altijd moet spelen voor Schalk als buitenspeler. Hij is gewoon een spits vind ik, maar dat is mijn mening.” Hetzelfde geldt volgens Reimerink voor Türüc. “Hij is ook meer een middenvelder. Een hele goede speler, ik snap wel dat de trainer ze op andere posities wil proberen, maar het zijn geen buitenspelers.”

FC Groningen

Vanaf de bank heeft Reimerink lange tijd toe kunnen kijken hoe zijn team ten onder ging. De aanvaller wil echter niet zeggen dat zijn ploeggenoten zijn weggespeeld. “FC Groningen kan heel goed voetballen, ze hadden heel veel beweging. Ze hebben geen echte buitenspelers. Iedereen komt in de bal en ze hebben heel veel beweging.” Reimerink sprak zijn goede vriend Kieftenbeld na afloop en hij kan genieten van het feit dat zijn tegenstander goed voetbalde. “Ik heb twee jaar lang met hem gespeeld. Ik geniet zeker van zijn goede spel, al houd ik meer van een type Chery of Rusnak. Maar van Kieftenbeld kan ik ook genieten hoor”, besluit Reimerink.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.