raalte bood haarman schikking van 16 ton

Wethouder Wout Wagenmans: “Nu de rechtbank een uitspraak gedaan heeft in deze zaak, is er geen reden meer om voor het schikkingsvoorstel dat we in deze zaak gedaan hebben de geheimhouding te handhaven. Deze geheimhouding was noodzakelijk om de economische en financiële belangen van de gemeente tijdens dit proces niet nadelig te beïnvloeden. Nu de rechter een uitspraak gedaan heeft in deze zaak, is dit schikkingsvoorstel niet meer aan de orde en dus ook de geheimhouding niet meer.”

Overigens betekent de openbaring van het bedrag niet dat Raalte niet meer in hoger beroep gaat tegen de uitspraak van de rechter. “Een eventueel hoger beroep en het openbaar maken van het schikkingsvoorstel staan los van elkaar. Wat betreft een eventueel hoger beroep wachten we nog op advies van onze advocaat,” laat een woordvoerder weten.

Begin 2013 heeft de gemeente Raalte een schikkingsvoorstel gedaan in de zaak Haarman.

Wagenmans: “Op advies van onze advocaat hebben we geprobeerd om een schikking te treffen en daarmee een gerechtelijke procedure te voorkomen. Vanaf het begin is het onze inzet geweest om de onvoorziene kosten van bijna 2 ton te verhalen op de veroorzaker. Daarom hebben we in ons schikkingsvoorstel ook zo hoog en aanvaardbaar mogelijk percentage van 80% voorgesteld. Het schikkingsvoorstel is niet geaccepteerd.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.