Home / archiefcentraal / pvda wil verbod op wensballonnen

pvda wil verbod op wensballonnen

Zowel op internationaal, nationaal als op lokaal niveau wordt al enige tijd een discussie gevoerd over het thema wensballonnen. In landen als Oostenrijk en Duitsland geldt een verbod op de wensballon. In ons land heeft de Voedsel en Warenautoriteit (VWA) al in 2011 uitgesproken dat de veiligheid van deze wensballon verbeterd moet worden. De VWA is ook van mening dat gebruikers beter gewaarschuwd moeten worden.

In een aantal gemeenten is het oplaten van wensballonnen verboden. Daartoe is de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) aangepast. Voor dit voorjaar staat in Olst-Wijhe een wijziging van APV op de agenda.

Lees ook

Ilona Hiddes van start als financieel coach

Raaltese helpt om kosten en uitgaven beter in beeld te krijgen RAALTE – Ilona Hiddes …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.