pvda wil lager salaris directeur salland wonen

De PvdA is teleurgesteld in het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Olst-Wijhe. Het college is het niet met de partij eens dat een salaris van ruim 110.000 euro voldoende is voor nieuw aan te stellen directeur/bestuurder bij Salland Wonen. Het college heeft dat vandaag aan de PvdA laten weten.

De PvdA-fractie vroeg het college om hier op aan te dringen bij de Raad van Commissarissen van Salland Wonen. Het college is daartoe niet bereid en vindt dat de Wet Normering Topinkomens van toepassing is. Op basis van deze wet is het mogelijk om de nieuwe functionaris een salaris van circa 170.000 euro toe te kennen. De fractie geeft aan dat er sprake is van een gemiste kans. “In een tijd dat huurders geconfronteerd worden met stijgende lasten had een meer ferme houding van het college van B&W niet misstaan.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.