Home / archiefcentraal / pec zwolle naar halve finale beker

pec zwolle naar halve finale beker

PEC Zwolle heeft dinsdagavond de halve finale van het KNVB-bekertoernooi bereikt. In Leeuwarden won het na verlenging met 2-3 van Cambuur. Jody Lukoki, voormalig Cambuurspeler, maakte in de verlenging de winnende treffer voor de blauwvingers.

Cambuur begon het sterkst aan de kwartfinale. De ploeg ging de wedstrijd fel in, waardoor Zwolle lastig onder de druk uit kon komen. Al in de tweede minuut moest Zwolle-doelman Hahn zijn ploeg uit de problemen helpen.

In de 24ste was het Thomas Lam die Zwolle met een kopbal uit een hoekschop van Van Hintum, enigszins tegen de verhouding in, op voorsprong zette. Cambuur ging in het restant van de eerste helft op zoek naar de gelijkmaker, maar vond telkens Warner Hahn op haar pad. Daarom stond PEC bij rust nog steeds met 0-1 voor.

Vijf minuten na rust leek de wedstrijd gespeeld. Ryan Thomas werkte de 0-2 in de touwen vanaf de zestien, na een solo-actie. De wedstrijd had gespeeld moeten zijn, maar Cambuur vocht zich terug in het duel.

Amper vijf minuten na 0-2, hielp Furdjel Narshingh zijn ploeg weer in het zadel door de 1-2 te maken. Weer vijf minuten later maakte Narsingh, vorig jaar nog in dienst van Zwolle, zelfs de gelijkmaker. De wedstrijd lag weer helemaal open.

Cambuur jaagde op de winnende treffer, maar weer vond het telkens de Zwolle-goaley op haar pad. Na de reguliere speeltijd was, stond er nog steeds 2-2 op het scorebord, waardoor verlenging nodig was om een winnaar aan te wijzen.

Cambuur leek lange tijd dicht bij een treffer, toen Zwolle in het begin van de tweede helft van de verlenging uitbrak via Lukoki. Hij kapte zijn tegenspeler in de zestien handig uit en schoot binnen. Het slotoffensief van Cambuur was krachtig en bij tijd en wijle gevaarlijk. Tot scoren kwam de ploeg echter niet meer.

PEC Zwolle, de regerend bekerkampioen, speelt voor het derde jaar op rij in de halve finale van het bekertoernooi.

Lees ook

Ouders welkom bij scholen in Heino, Lierderholthuis en Laag Zuthem

REGIO – De geplande Open Scholendag in Heino, Lierderholthuis en Laag Zuthem op woensdag 26 …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.