pec zwolle hervat competitie met ruime zege

PEC Zwolle is de tweede seizoenshelft begonnen met een 4-1 overwinning op NAC Breda. Een fase van tien minuten in de tweede helft was voldoende om de drie punten over de streep te trekken. Uitblinker bij de Zwollenaren was Jody Lukoki. Tot zijn publiekswissel in de 89e minuut was hij een plaag was voor de Bredase verdedigers.

Trainer Ron Jans zag hoe zijn ploeg sterk begon aan de eerste wedstrijd van de tweede seizoenshelft. Zijn spelers zetten de bezoekers uit Breda gelijk onder druk en kwamen ook al vroeg op voorsprong. Een hoekschop van Bart van Hintum werd door Jesper Drost op doel gekopt. Die bal werd nog van de lijn gehaald, maar kwam wel terug bij Van Hintum die ineens uithaalde en de verre hoek vond.

Na het vroege tegendoelpunt kroop NAC uit zijn schulp. Grootste kans was voor Joey Suk, zijn kopbal ging maar rakelings langs het doel van Zwolle-goalie Warner Hahn. Centraal achterin bij NAC stonden twee nieuwe aanwinsten overigens meteen in de basis. Menno Koch en Dirk Marcellis deden het daar voor rust aanzienlijk beter dan Ssewankambo en Van der Weg, het centrale duo van de eerste seizoenshelft.

Toch is de Bredase defensie nog niet vrij van zwakke plekken. Links achterin speelde namelijk Remy Amieux en hij beleefde een vervelende avond. De oud-speler van NEC en Roda JC stond tegenover Jody Lukoki en die liet hem alle hoeken van het IJsseldeltastdion zien. Vanaf rechts creëerde PEC dan ook het meeste gevaar, al was de eindpass vaak nog onzuiver. Vlak voor rust joeg de thuisploeg op een tweede treffer, maar die kwam er niet. Ryan Thomas was nog het dichtst bij, zijn schot ging een metertje over het doel van Jelle ten Rouwelaar.

De eerste kans van de tweede helft leverde meteen een doelpunt op voor NAC Breda. Een voorzet vanaf rechts werd niet goed weggewerkt door Maikel van der Werff. Hij kopte de bal precies in de voeten van de geheel vrijstaande Adnane Tighadouini, die de bal prachtig in de kruising plaatste. Drie minuten na de gelijkmaker kreeg Jesper Drost de kans om PEC alweer op voorsprong te zetten. Vanaf een meter of tien kreeg hij een open schietkans, maar de middenvelder mikte te hoog.

In de 63e minuut maakte Drost zijn fout ongedaan. Op aangeven van Bart van Hintum zette hij van dichtbij de 2-1 op het scorebord. Het was voor de toeschouwers overigens lastig om deze twee spelers te herkennen. Tijdens het trainingskamp van PEC Zwolle in Zuid-Afrika besloot zowel Drost als Van Hintum om zijn hoofd volledig kaal te scheren. Gelukkig wisten de spelers elkaar nog wel te vinden, waardoor PEC wederom op voorsprong kwam.

Opnieuw een voorsprong voor PEC en dit keer koos de ploeg er niet voor om gas terug te nemen. De belegering van het Bredase doel ging verder en de 3-1 liet niet lang op zich wachten. Dit keer was Drost de aangever en Lukoki de afmaker. De snelle buitenspeler stond bij de tweede paal helemaal vrij en bekroonde zijn sterke wedstrijd met een treffer. Het Zwolse publiek kon kort daarna voor de vierde keer juichen. Het eerste balcontact van debutant Sheraldo Becker belandde voor de voeten van Ben Rienstra, die de wedstrijd definitief in het slot gooide.

“Maaskant, neem je rotzooi mee”, schalde door het IJsseldeltastadion. De nieuwe trainer van NAC Breda moest lijdzaam toezien hoe zijn ploeg de ene tegentreffer na de andere incasseerde. Daarbij moet wel gezegd worden dat de tussenstand van 4-1 wel enigszins geflatteerd was. In amper tien minuten tijd sloeg PEC Zwolle drie keer toe, waardoor het Bredase vier gedoofd was. De slotfase van de wedstrijd was allesbehalve spannend. Enkele technische hoogstandjes aan de kant van PEC Zwolle bracht het publiek nog wel op de banken.

De drie punten kwamen natuurlijk niet meer in gevaar voor PEC Zwolle. De ploeg begint 2015 met een ruime zege en blijft uitstekend meedoen in de subtop van de Eredivisie. Volgende week speelt PEC Zwolle opnieuw thuis, dan komt met AZ een directe concurrent voor de vierde plek op bezoek.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.