pec zwolle en az delen de punten

Redenen om naar het IJsseldeltastadion te komen waren er zaterdagavond genoeg. Een rechtstreeks duel om plek vier in de Eredivisie stond daar namelijk op het programma. Met het oog op directe kwalificatie voor Europees voetbal een belangrijke positie. Cruciaal voor spelbeeld bleken de winterse omstandigheden. Op het gladde veld ging aan beide kanten veel mis en moest zowel PEC Zwolle als AZ uiteindelijk genoegen nemen met een punt: 1-1.

Het publiek hoefde niet lang te wachten op actie voor de doelen. Uit een hoekschop kon Nemanja Gudelj, geheel vrijstaand, de bal aannemen op zijn borst. Laks verdedigen van PEC Zwolle zorgde ervoor dat de AZ-captain alle gelegenheid kreeg om uit te halen. Tegen deze poging was doelman Warner Hahn niet opgewassen: 0-1. In de achtste minuut was het bijna weer raak voor de bezoekers. Na een goede actie van Markus Henriksen schoot Muamer Tankovic maar net naast. Kansen voor PEC kwamen er pas toen de Alkmaarse storm was gaan liggen.

Bram van Polen mikte nog net naast, maar Jody Lukoki was na een kwartier spelen wel trefzeker. Op aangeven van Ryan Thomas schoof de rechtsbuiten de gelijkmaker tussen de benen van AZ-goalie Esteban door. Het begin van de wedstrijd was weliswaar spectaculair, van goed voetbal was zaterdagavond geen sprake. Het veld in Zwolle was eerder op de dag sneeuwvrij gemaakt, maar dat maakte het niet minder glad. De vele glijpartijen zorgden ervoor dat beide ploegen niet tot verzorgd spel kwamen. Ook het aantal kansen nam na de vermakelijke openingsfase af.

PEC had iets meer balbezit, maar wist weinig te creëren. Alleen Ryan Thomas was nog dichtbij een doelpunt, zijn kopbal ging net naast. Even voor rust dacht de thuisploeg nog aan een strafschop, nadat de bal in het Alkmaarse strafschopgebied de arm van een AZ-verdediger raakte. Scheidsrechter Pieter Vink zag het niet, of beoordeelde de handsbal als onbewust, en liet doorspelen. Aan de andere kant van het veld kwam Hahn niet meer in de problemen, waardoor beide ploegen met 1-1 gingen rusten.

De tweede helft was nog geen halve minuut onderweg of Henriksen kreeg namens AZ al een grote kans op de 1-2. Hij dribbelde vanaf links het strafschopgebied van PEC binnen, kon vrij uithalen, maar koos opvallend genoeg voor een stiftje. Zonder succes. Aan de andere kant bracht Ben Rienstra zijn ploeg bijna op voorsprong, zijn schot werd maar net overgetikt door Esteban. Daarna werd het snel minder. Zo vermakelijk als de tweede helft begon, zo gezapig was het laatste half uur. Aan beide kanten ging een boel mis en gevaar voor de doelen was er amper.

Namens de bezoekers trapte Gudelj een vrije trap nog wel rakelings over en voor PEC kreeg invaller Sheraldo Becker een grote kans. Hij kon een voorzet van Lukoki zo binnenknikken, maar liet de bal van zijn borst stuiten. In de extra tijd was Bart van Hintum nog dichtbij een doelpunt, zijn schot raakte het zijnet. Gescoord werd er niet meer, het bleef bij een terechte 1-1 eindstand. Dinsdag komt PEC Zwolle weer in actie. In Leeuwarden treft de ploeg Cambuur voor de kwartfinale van de KNVB-Beker.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.