Home / archiefcentraal / pas op het wordt weer glad

pas op het wordt weer glad

Het wordt zaterdag aan het einde van de dag weer glad. Ook de zondag kan nog glad beginnen. Dat vertelt MeteoGroup ons. Door de kou van de sneeuw in de grond, is er na zonsondergang opnieuw sprake van regionale gladheid.

Richting het oosten van het land heeft zich een flinke laag sneeuw opgebouwd. Zo ligt in Limburg, de Achterhoek, Overijssel, Drenthe en Groningen vrijwel overal meer dan 4 centimeter sneeuw.

Door de neerslag zijn de wegen nog steeds nat. De afgelopen dagen is het koud geweest en die kou heeft zich op kunnen bouwen in de ondergrond. De wegdektemperaturen liggen dan ook lager dan de luchttemperaturen.

Na zonsondergang raakt de weg geleidelijk weer bevroren. Laat je dus niet verrassen door de thermometer in je auto. Ook al is het buiten nog boven het vriespunt, toch kan bevriezing plaatsvinden van natte weggedeelten. Waar niet gestrooid wordt, is dan sprake van gladheid.

Lees ook

Koninklijke Onderscheiding voor John Veldkamp uit Welsum

WELSUM – John Veldkamp heeft op zondag 19 september, tijdens het afscheid van hem als …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.