obalo biedt nu ook rekenhulp aan

Leerpraktijk Obalo uit Raalte begint met lessen rekenhulp. Rekenen is een verplicht onderdeel geworden van het Centraal Eindexamen voor het VMBO. Tot nu toe telde het cijfer echter nog niet mee bij slagen of zakken, maar met ingang van het schooljaar 2015-2016 verandert dat. Met een laag cijfer voor de rekentoets kunnen leerlingen echt zakken voor hun examen.

Het evaluatieonderzoek van de rekentoetsen van 2014 laat zien dat deze landelijk schrikbarend slecht gemaakt zijn en ook dat het onderwijs nog niet op alle scholen voldoende is toegesneden op datgene wat gevraagd wordt in de rekentoets.

Kinderen die op de basisschool al niet zo goed waren in rekenen halen vaak ook op het VMBO op de tussentijdse toetsen lage cijfers. Voor deze scholieren is het noodzaak om zich op tijd te gaan voorbereiden op de rekentoets.

Het is wel mogelijk om beter te leren rekenen. Uit onderzoek blijkt bijvoorbeeld dat het kinderen enorm helpt als ze leren om de talige rekenopgaven (“verhaalsommen”) schematisch uit te tekenen. Hierdoor kunnen ze sommen beter begrijpen en oplossen. Dit is een van de belangrijke onderdelen van een nieuwe rekentraining voor VMBO-scholieren, die ontwikkeld is door gedrags- en rekenspecialisten van Obalo in Raalte.

Door een analyse van het rekenwerk, wordt precies duidelijk wat elke leerling nodig heeft. De training wordt in een groepje gegeven, maar er wordt binnen de training maatwerk geleverd. Door gerichte oefeningen volgens de nieuwste inzichten leren de leerlingen beter rekenen. Er wordt hen geleerd om slim gebruik te maken van kladpapier bij het rekenen en er is een succesvolle stap-voor-stap aanpak voor verhaalsommen. Ook is er aandacht voor het omgaan met de spanning van een toets en het leren vertrouwen op zichzelf.

De rekentraining “Rekenen doe je zo op het VMBO” van Obalo start op dinsdagmiddag 20 januari en duurt 4 maanden. Het is in gebouw de Klanken, dichtbij het Carmel College Salland. Er is plek voor maximaal 10 scholieren.

Ouders en scholieren kunnen een gratis gesprek aanvragen bij Obalo waarin meer informatie over de training en ook alvast advies voor het rekenen wordt gegeven. Deze gesprekken vinden plaats tussen 5 en 15 januari 2015.

“Rekenen doe je zo op het VMBO” is ontwikkeld door orthopedagogen en rekenspecialisten die al jaren met succes rekenhulp geven aan kinderen en jongeren. Voor aanmelden of meer informatie kun je terecht op de website staging2.obalo.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.