nog kleine kans op wk voor smeekens

Raaltenaar Jan Smeekens baalt flink van het feit dat hij zich niet heeft geplaatst voor de WK Sprint in Heerenveen. “Dit doet pijn.” Toch heeft hij nog een kleine kans via een bijzondere weg: een aanwijsplek.

Smeekens stond ondanks zijn teleurstelling de pers te woord. “Het doet zeer om erover te praten en het gaat steeds meer pijn doen”, vertelde hij tegenover de NOS. “Maar ik ben ook een sporter in minder goede tijden, dus sta ik de pers te woord.”

De schaatser gaf aan geknokt te hebben voor wat hij waard was. “Maar na de opening had ik niet de kracht om door te trekken.” Of zijn rug hem parten speelde? “De rug zou zeker niet meewerken. Maar de blessure was niet zo erg om niet te starten.”

Kleine kans op WK

Overigens heeft Smeekens nog een piepkleine kans op de WK Sprint. De KNSB kan namelijk besluiten hem de aanwijsplek te gunnen. De bond mag één rijder per afstand aanwijzen. De vraag is of de KNSB dit gaat doen. Eerder legde Jac Orie nog het verzoek neer om Sven Kramer een aanwijsplek te geven voor de 5000 meter op de WK Afstanden. Daarop reageerde de bond zeer aarzelend, omdat ze dan Jorrit Bergsma tekort zouden doen. Aangezien ook Ronald Mulder, die in Sotsji nog derde werd achter Smeekens op de 500 meter, zich niet plaatste lijkt dit ook hier een obstakel te kunnen zijn.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.