nog geen basisplaats voor plet in groningen

Go Ahead Eagles treedt aanstaande zaterdag het duel in Groningen met dezelfde basiself als tegen ADO. Trainer Foeke Booy gaf vrijdagmiddag tijdens de persconferentie aan dat hij geen reden zag zijn elftal te wijzigen. Dat betekent dus ook dat nieuwkomer Glynor Plet nog eventjes geduld moet hebben.

De oefenmeester van de rood-gele formatie uit Deventer kan zaterdag wederom niet beschikken over Robin van der Meer, Peter van Ooijen en Lesly de Sa. Het drietal is nog steeds wegens blessureleed uit de roulatie. De situatie rond De Sa lijkt langzamerhand te verbeteren. “Het is voor mij lastig in te schatten”, vertelde Booy, “Want ik ben geen dokter. Maar van wat ik heb vernomen is Lesly bezig met krachtoefeningen en kan hij volgende week bezig met looptrainingen.”

Vertrouwen

Ondanks de drie afwezigen stelt Booy dat zijn ploeg klaar is voor de confrontatie met FC Groningen. “We hebben vertrouwen getankt uit het afgelopen duel met ADO Den Haag (1-0 winst, red.). Ik was blij met het aantal gecreëerde kansen en de vastigheid voorin. Tegen een compact spelend ADO zijn we er meerdere keren goed doorgekomen.”

Maar FC Groningen is wel van een ander kaliber, beseft ook Booy. “In Groningen zal het een heel andere wedstrijd zijn. Ze hebben een creatieve ploeg. Wij moeten ervoor zorgen dat we balvast zijn om daadwerkelijk te kunnen scoren. Maar we gaan zeker voor resultaat.”

Plet

Om dat resultaat te behalen heeft de trainer zijn basiselftal niet gewijzigd. “Ik zag daar geen aanleiding toe”, stelt hij. Aanwinst Glynor Plet zal dus in eerste instantie op de bank moeten plaatsnemen. Kolder start in de spits. “Plet heeft tot nu toe slechts één keer meegetraind. Dat vind ik nog te weinig om hem direct een basisplaats te geven”, was Booy duidelijk.

Verhuur Ten Den

De komst van Plet heeft overigens wel gevolgen voor Teije ten Den. De 21-jarige spits hoeft waarschijnlijk niet op veel speelminuten te rekenen bij de hoofdmacht van Eagles. De club is dan ook bezig met een tijdelijke transfer van de jongeling. Mogelijk wordt hij verhuurd. “Zowel voor Teije als voor Eagles is het belangrijk dat hij speelminuten maakt. Hij moet een reeks neerzetten, bij voorkeur bij een club in de Jupiler League”, liet Booy weten. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Het duel tussen FC Groningen en Go Ahead Eagles begint zaterdag overigens om 19.45 uur. Decor van de avond is Stadion Euroborg.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.