mtbers opgelet beltetocht dit jaar op 1 maart

De Beltetocht , een mountainbiketocht vanuit sportpark De Belte in Nieuw Heeten, wordt dit jaar op 1 maart gehouden. De organisatoren, wielervereniging CRT Raalte en de Activiteitencommissie van SV Nieuw Heeten, hebben de tocht van 2015 naar de eerste zondag in maart verplaatst. Ze verwachten dan een grotere kans op goede omstandigheden.

Vooral het winterse weer noodzaakte de laatste jaren, toen de tocht eind januari werd georganiseerd, al tweemaal tot afgelasting. De afwisselende ATB-toertocht (35 of 50 km) over de Sallandse Heuvelrug kan meestal rekenen op ongeveer 500 deelnemers.

De Beltetocht kent een afwisselend parcours met veel single-tracks in het gebied rond Hellendoorn. Vooral de extra lus van het 50 km-parcours kent een uitdagend traject, dat de geoefende ATB-ers zal aanspreken. Als extra heeft de organisatie ook dit jaar een aantal zeer technische stukken in het parcours opgenomen. De minder geoefende deelnemers kunnen deze ook overslaan.

Voor de jeugd (vanaf 10 jaar) is er de mogelijkheid om onder begeleiding een flink deel van de tocht te rijden. CRT Raalte zorgt voor begeleiders.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.