monniken sion proefwonen op schiermonnikoog

Een drietal monniken van Abdij Sion in Diepenveen gaan deze week ervaren hoe het is om op Schiermonnikoog te leven. Het ‘proefwonen’ doen de monniken om zich voor te bereiden op een verhuizing naar het eiland.

Dat meldt De Leeuwarder Courant.

Het is al een tijd duidelijk dat Abdij Sion te groot is geworden voor het aantal monniken dat er nu woont. Tot een definitieve verkoop is het echter nog niet gekomen. Toch bereiden de mannen zich al geruime tijd voor op een verhuizing. Een bezoek aan Schiermonnikoog, het eiland dat de monniken als nieuwe woonplaats op het oog hebben, is daar onderdeel van.

De monniken zullen niet onopgemerkt blijven. Ze lopen in habijt (de dagelijkse kledij van monniken) en verblijven in een recreatiewoning. Op het eiland zullen ze locaties bekijken die mogelijk hun nieuwe onderkomen kunnen vormen. Ook zijn er informele gesprekken met de gemeente Schiermonnikoog, de provincie Fryslân, de Vereniging Natuurmonumenten en het Nationaal park Schiermonnikoog.

De naam Schiermonnikoog is gebaseerd op de cisterciënzers die in de middeleeuwen op het eiland woonden.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.