meubelen van gerecyclede wijnvaten

Onder de naam WOODR wordt er hard gewerkt om een nieuw merk te lanceren met handgemaakte, Zuid-Afrikaanse meubelen van gerecyclede wijnvaten. Arjan Ekkelkamp en Maarten Nijland, oprichters van de jonge en energieke start-up, zijn druk bezig om een exclusieve en trendy merknaam te creëren. Ieder meubelstuk die onder de merknaam WOODR zal uitkomen is uniek in zijn soort, duurzaam, en met liefde gemaakt door echte Afrikaanse vakmannen.

Via een unieke webshop zal eerst een exclusieve selectie van het assortiment geïntroduceerd worden in Nederland. Het duo hoopt al in het tweede of derde kwartaal van 2015 uit te kunnen breiden naar Duitsland en België, waarna vervolgens de rest van de Europese markt aangeboord zal worden.

“We willen niet alleen halen uit Zuid-Afrika, maar ook iets terug doen” vertelt Arjan Ekkelkamp, één van de oprichters van WOODR. “Reizend door dit mooie land maakte het mij iets duidelijk. Duurzaam en lokaal investeren in een goed doel, dat een échte structurele bijdrage levert aan het verhogen van de levensstandaard, is iets waar ik mij graag voor in wil zetten” gaat Arjan verder.

Maarten vult aan: “Met de verkoop van unieke, handgemaakte producten waarin een gedeelte van de omzet terug vloeit in opleidingen in de lokale Afrikaanse gemeenschap, is wat ons betreft de cirkel weer rond. Daarom gaan we ieder kwartaal een deel van onze omzet afstaan aan BIA om zo ons steentje hieraan bij te dragen.”

Via de webshop staging2.woodr.nl is vanaf 1 januari 2015 een start gemaakt met de verkoop. Hopelijk kan aan het eind van het eerste kwartaal 2015 al een mooie financiële bijdrage worden geleverd aan BIA.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.