mandenmakers in de kijker in wijhe

De etalage is nog niet ingericht, of trekt al veel bekijks. “Die drie, dat zijn mijn ooms,” zegt een voorbijgangster verrast. Ze wijst op een foto van de gebroeders Zwerus, de laatste mandenmakers van Wijhe. Enthousiast kijkt ze toe hoe kunstenaar Folkert Nijholt enkele manden behoedzaam in de etalage van Langstraat 62 plaatst.

Ooit stond Wijhe bekend als mandenmakersdorp, maar bij navraag bleek niemand dit ambacht meer te verstaan. Daar is verandering in gekomen. Afgelopen maanden is er op initiatief van de IJsselacademie en onder leiding van Henk Ziel een cursus mandenmaken gegeven.

Een leegstaande etalage is ingericht met werk van cursisten en foto’s van de cursus. De Historische Vereniging Wijhe stelde manden en foto’s uit het Wijhese verleden beschikbaar. De cursus werd mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel, gemeente Olst-Wijhe, Stichting IJsselID en het Fonds voor

Cultuurparticipatie.

staging2.ijsselacademie.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.