mak eagles verliest eerste finale in tilburg

Go Ahead Eagles heeft het belangrijke duel in Tilburg verloren van Willem II. De ploeg ging met 1-0 onderuit door een treffer van Braber. De manschappen van Booy stelden zwaar teleur en missen door het verlies de aansluiting met de ploegen boven de degradatiestreep.

Vooraf maakte Booy bekend dat hij zijn ploeg op een aantal plekken zou wijzigen. Op de backposities zouden Amevor en Schenk Nieuwpoort en Wijnaldum vervangen en op het middenveld moest Lambooij voor de balans in het team gaan zorgen. Van der Hart blijft ook de tweede seizoenshelft eerste doelman en aan de rest van het elftal werd ook niet gesleuteld door de trainer.

Hoewel er in Tilburg voor beide partijen een enorm belangrijk duel op het programma stond ging het vooraf niet over de wedstrijd zelf. Zaterdag werd bekend dat Willem II betrokken is geweest bij matchfixing. Op de tribunes en rondom het stadion ging het dan ook alleen maar over geld, donkere vermoedens en werden talloze grappen gemaakt over de zaak.

De spelers op het veld leken ook met heel andere dingen bezig te zijn dan met de drie haalbare punten. In het eerste half uur kreeg zowel Go Ahead Eagles als Willem II slechts één kans. Beide kansen kwamen voort uit een vrije trap. Andrade vond namens de thuisploeg Peters, maar die schoof de bal naast het doel van Van der Hart. Aan de andere kant mikte Van der Linden zijn vrije bal op het hoofd van Kolder. De spits kopte de goede kans ook naast.

Na het eerste half uur kreeg Willem II meer mogelijkheden, maar ontbrak het de thuisploeg aan wat geluk dat de bal binnenviel. Eagles zette daar weinig tegenover. De ploeg kwam wederom niet in haar spel en toonde een afwachtende houding. Intussen was Willem II wel heel erg dicht bij de openingstreffer. Sahar kon vrij inschieten na een hakje van Armenteros, maar vond Van der Hart op zijn weg. Direct daarna moest Jop van der Linden een bal van zijn eigen doellijn halen om niet te gaan rusten met een achterstand.

Wissel

Om meer dreiging te creëren besloot Booy om Schalk in de rust te wisselen voor Jules Reimerink. De buitenspeler zou in de tweede helft vanuit de omschakeling wellicht voor gevaar kunnen zorgen. Het eerste gevaar kwam echter van Willem II. Armenteros zette met een mooie pass Braber geheel vrij voor Van der Hart. Braber hielp deze enorme kans vakkundig om zeep door de bal niet eens tussen de palen te koppen.

De rood-gele brigade uit Deventer, die in Tilburg in het paarse tricot verscheen, stelde daar ook in het begin van de tweede helft weinig tegenover. Het was vooral hopen tegen beter weten in. Iedereen in het stadion voelde namelijk de openingstreffer voor Willem II aankomen. Sahar wist de inmiddels ingevallen Wijnaldum te passeren en zette voor op Braber. Waar de goaltjesdief eerst nog naast kopte, wist hij nu wel het netje achter Van der Hart te raken.

Machteloos

Willem II had met de voorsprong hetgeen wat het wilde hebben en liet Eagles vervolgens het spel maken. Voor de bezoekers een mooie gelegenheid om te laten zien dat het weldegelijk kan voetballen. De kans dat Willem II een tweede treffer zou produceren was echter vele malen groter dan dat Eagles een goede kans zou creëren. De Deventenaren kwamen slechts sporadisch van de eigen helft af, maar wisten Lamprou nimmer aan het werk te zetten.

De smeekbede om een penalty aan het adres van Kuipers was veelzeggend. Er moest namelijk een wonder gebeuren of een cadeautje worden weggegeven aan de bezoekers om te kunnen scoren. Om zelf aan het onmogelijke bij te dragen haalde Booy Ten Den van de bank. Hij verving Lesly de Sa en zag de bal binnen een minuut al bijna het doel in gaan. Een goede vrije trap van Van der Linden trof echter geen doel waarna Willem II in de nastoot kon uitverdedigen.

Dat leek ook direct het laatste wapenfeit van Eagles. Wijnaldum pakte nog geen minuut later zijn tweede gele kaart en moest al snel weer inrukken. Daarmee leek de wedstrijd beslist en rook Willem II bloed. Van der Hart behoedde zijn ploeg voor een grotere nederlaag door een aantal keer goed te redden. Booy bestempelde het duel in Tilburg als de eerste van zeventien finales. Het is te hopen voor hem en heel rood-geel Deventer dat Eagles zich in de andere zestien finales beter presenteert. Volgende week kan de ploeg dat doen in de eigen Adelaarshorst tegen ADO Den Haag. Een goed resultaat lijkt nu al noodzaak te zijn.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.