mainstreet naar bevrijdingsfestival in zwolle

De vooral bij jonge meiden enorm populaire boyband MainStreet komt op 5 mei naar het Bevrijdingsfestival in Zwolle. De band, bestaande uit Nils Käller, Daan Zwierink, Owen Playfair en Rein van Duivenboden (allen 16 jaar), staat om 12.30 uur op het Podium Wärtsilä.

Nils Käller: “Voor ons is het een eer om op 5 mei Ambassadeur van de Vrijheid te mogen zijn. Wij hebben het goed in Nederland, maar er zijn in de wereld zoveel kinderen van onze leeftijd die onderdrukt worden. Kinderen die moeten vluchten voor hun leven, kinderen die zich niet normaal kunnen ontwikkelen, laat staan muziek maken. Mijn grootouders waren een jaar of 16 toen de oorlog uitbrak in Nederlands-Indië. Ze woonden in Jakarta en werden gedwongen het land te verlaten. Het is heel moeilijk om me te verplaatsen in hun situatie, ook al heb ik nu dezelfde leeftijd. Maar één ding weet ik wel: het was verschrikkelijk. Gelukkig hebben ze niet in een kamp gezeten, of aan de Burmalijn hoeven werken, maar ze moesten wel hun land achterlaten. Het land waar onze familie generaties lang had gewoond. Als ik daar aan denk, dan realiseer ik me hoe goed wij het in Nederland hebben.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.