lto meldt succes verminderen lichthinder

RTV Oost.

De agrarische bedrijven waarbij de proef is gedaan staan in Lettele en Broekland. Bij beide bedrijven kwamen klachten van omwonenden of voorbijgangers over het licht uit de stallen. In Lettele werd bijvoorbeeld gezegd dat er vanaf de openbare weg rechtstreeks in de lampen werd gekeken.

De oplossingen om lichthinder te voorkomen zijn simpel gebleken. Op sommige plekken zijn lampen anders opgehangen. Ook zijn er speciale kappen overheen gekomen en tl-buizen zijn vervangen door LED-verlichting. LTO Salland wil het komende jaar aandacht blijven besteden aan de verlichting van stallen. Daardoor moeten er steeds minder klachten komen en kan speciale regelgeving voorkomen worden, aldus LTO Salland.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.