Home / archiefcentraal / lto meldt succes verminderen lichthinder

lto meldt succes verminderen lichthinder

RTV Oost.

De agrarische bedrijven waarbij de proef is gedaan staan in Lettele en Broekland. Bij beide bedrijven kwamen klachten van omwonenden of voorbijgangers over het licht uit de stallen. In Lettele werd bijvoorbeeld gezegd dat er vanaf de openbare weg rechtstreeks in de lampen werd gekeken.

De oplossingen om lichthinder te voorkomen zijn simpel gebleken. Op sommige plekken zijn lampen anders opgehangen. Ook zijn er speciale kappen overheen gekomen en tl-buizen zijn vervangen door LED-verlichting. LTO Salland wil het komende jaar aandacht blijven besteden aan de verlichting van stallen. Daardoor moeten er steeds minder klachten komen en kan speciale regelgeving voorkomen worden, aldus LTO Salland.

Lees ook

Bloembollen poten in Olst

OLST – Eetbaar Olst-Wijhe gaat op zaterdag 30 oktober duizend biologische bloembollen poten op het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.