Home / archiefcentraal / klink nijland kwiek 3 wint met groot verschil

klink nijland kwiek 3 wint met groot verschil

Klink Nijland Kwiek 3 heeft vandaag goede zaken gedaan in de strijd om het kampioenschap in de Eerste Klasse. De Raalter dames wonnen ruim met 31-16 van Groesbeeks Glorie. Daarmee komen ze tot één punt van Overwetering dat gisteren punten heeft gemorst tegen E&A. In de eerste helft bleef Groesbeekse Glorie nog enigszins in de buurt bij de Raalter ploeg en stond bij rust nog maar drie punten achter (12-9).

In de eerste 10 minuten van de eerste helft ging het gelijk op tussen beide teams. Tempo lag vrij hoog en er waren mooie aanvalscombinaties. Ook de keepsters begonnen de wedstrijd goed, met een paar geweldige reddingen hielden ze de wedstrijd in evenwicht. Na de eerste 10 minuten kwam de Raalter ploeg steeds beter in de wedstrijd, maar was het nog niet zorgvuldig in de afronding. Naarmate de eerste helft vorderde werd Kwiek steeds zorgvuldiger en hadden ze al snel een gaatje geslagen met Groesbeeks Glorie. Met nog vijf minuten in de eerste helft leek de Raalter ploeg al uit te lopen naar een niet te overbruggen voorsprong, maar liet de opponent even terugkomen in de wedstrijd. Met rust was het 12-9 in het voordeel van Kwiek.

In de tweede helft kwamen de Raaltenaren goed uit de kleedkamer en hadden al snel een voorsprog van zes doelpunten. In de zesde minuut wist de ploeg uit Groesbeek pas voor het eerst weer te scoren, maar wist hier geen vervolg aan te geven. De voorsprong werd al snel groter en na een kwartier spelen was het al 20-12 en was de wedstrijd al gespeeld. Bij Kwiek stond vooral de dekking in de tweede helft uitstekend. De dames kregen maar zeven doelpunten tegen in een half uur tijd. In het laatste kwartier regende het doelpunten voor de Raalter ploeg en werd de voorsprong gigantisch. Eindstand na zestig minuten is 31-16.

Door deze overwinning doen de dames goede zaken in de strijd om de titel.

Lees ook

Krommeloop Schiet Toernooi van de Treffer

HEINO – Schietvereniging de Treffer in Heino houdt van 15 oktober tot en met 19 …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.