jannes pot eerste 5 ball kampioen

Met veel enthousiasme hebben de deelnemers aan het door de biljartclub “de Trefkoele” georganiseerde eerste 5 Ball kampioenschap van Dalfsen op 22 en 23 december de voorrondes gespeeld. Hoewel het aantal deelnemers niet groot was, kan toch teruggekeken worden op een geslaagd toernooi. Uit de drie poules van de voorrondes kwamen 6 deelnemers naar voren die op 30 december in twee finalepoules alles hebben geprobeerd die finaleplek te bemachtigen. Jannes Pot werd winnaar van poule A. Tweede werd Joop van Eldik en Ruud Schuring werd derde.

Jan Lindeboom werd winnaar van poule B, Bennie Pot werd tweede en van Eerbeek werd derde. Joop van Eldik en Bennie Pot streden om de derde en vierde plek. De derde plek werd uiteindelijk in twee sets ingenomen door Joop van Eldik. In de finale tussen Jannes Pot en Jan Lindeboom was zelfs sprake van een drie setter. In die wedstrijd bleek al dat gedurende het toernooi de deelnemers groeiden in hun spel. Er werd niet alleen nauwkeurig gerekend om exact op het juiste aantal van 51 punten uit te komen, maar de tactiek ging ook een rol spelen. Zo werd geprobeerd om het de tegenstander heel moeilijk te maken het juiste aantal punten in de eindfase te kunnen scoren door de bal snooker te leggen.

Pot en Lindeboom waren aan elkaar gewaagd maar het was Jannes Pot die zich de eerste winnaar mocht noemen van dit prima verlopen en goed georganiseerde 5 Ball- toernooi.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.