jaarwisseling t is allemaal rustig verlopen

Het geknal op oudejaarsdag is meer en meer het geknal van carbid. Logisch ook, vuurwerk mag je officieel pas na 18.00 uur afsteken. Dat heeft ook geleid tot een ander patroon in het vuurwerk aankopen: meer sierpotten, minder knallers. We hebben een vuurwerkverkoper zelfs horen praten over een daling van de ‘knalverkoop’ tot negentig procent.

Klokslag 00.00 uur kon je aan de heldere lucht zien dat er echter niet minder geld aan vuurwerk besteed is. Een half uur lang was de lucht versierd met het mooiste vuurwerk. Steeds meer mensen kopen van die grote potten die eigenlijk een hele vuurwerkshow in zich herbergen. Je steekt zo’n pot aan en je geniet een tijd lang van een salvo aan siervuurwerk met af en toe een verstopte knal er tussen. Alles in een.

Op steeds meer plaatsen worden grote nieuwjaarsfeesten gehouden, georganiseerd door de gemeente of door de buurt. Maar ook georganiseerd door de horeca, want die doet ook steeds meer van zich spreken: veel cafés zijn van oud op nieuw open.

Vooral de jeugd trekt daar massaal naar toe. Voor zover de informatie die we nu hebben, is dat palet aan knallen, siervuurwerk afsteken en feest vieren zonder problemen verlopen. Maar we gaan dan af op wat de politie meedeelt. Dus heb jij andere ervaring: zet het hier onder.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.