ivn aan de slag in het vechtdal

Steek de handen uit de mouwen! Het IVN Zuid-Kennemerland organiseert in samenwerking met Staatsbosbeheer een natuurweekend werken in de natuur in het natuurgebied Junner Koeland nabij Ommen in Overijssel, vrijdag 20 februari t/m zondag 22 februari. We gaan berken zagen op een bijzonder heideveld langs De Vecht. Samen werken aan natuur en landschap. Een paar dagen lekker buiten in de natuur aan de slag met een groep enthousiaste mensen! s´Avonds buiten zitten bij een knapperend kampvuur.

Er komen zeldzame planten voor zoals het Zwols anjertje (steenbreek) en jeneverbesstruiken. Deze natuurarbeid is nodig om de heide nog mooier te maken en de natuurwaarde van dit prachtige gebied verder te vergroten en de oorspronkelijke flora weer een kans te geven! We overnachten in het Jamboreehuis van Scouting Nederland in Ommen. Het Jamboreehuis is een ruime volledig ingerichte accommodatie met diverse slaapkamers met stapelbedden. De grote kampvuurkuil (s´avonds kampvuur!) ligt op om de hoek. Wie in de buurt woont mag ook gewoon met het zagen meedoen!

Natuurliefhebbers die het leuk vinden om buiten in de natuur bezig te zijn en een bijdrage willen leveren aan het behoud van dit mooie natuurgebied zijn van harte welkom! Het IVN en Staatsbosbeheer zorgen voor gereedschap, begeleiding, werkhandschoenen, vlaai bij de koffie én soep! De kosten vor het weekend zijn niet hoog, 35 euro (incl. overnachten, slapen en eten). Zorg zelf voor werkkleding, kussen en slaapzak etc. een leuke mix van gezelligheid en lekker werken in de natuur! Aanmelden en informatie via staging2.ivn.nl/zuidkennemerland of bij Marc van Schie 06-22 5757 48 of mail naar ivnzk.natuurwerk@gmail.com.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.