inschrijving carnavalsoptocht olst geopend

De inschrijving voor de carnavalsoptocht in Olst is geopend. Wie deel wil nemen met een grote wagen kan zich tot 7 februari inschrijven. Alle andere deelnemers kunnen zich op de dag van de optocht inschrijven in het Holsthohus.

De optocht wordt gehouden op zaterdag 14 februari 2015 en start om 15.00 uur. In diverse groepen, met diverse wagens slingert de optocht zich een weg door het dorp, voorafgegaan door een dweilorkest.

De bonte stoet zal net als voorgaande jaren starten bij het Holstohus. De grote wagens kunnen opbouwen op de Meente en zich daarna via de Rijksstraatweg en de Dekkerlaan invoegen in de optocht.

De route is hetzelfde gebleven. Vanaf de Jan Schamhartstraat naar de Aaldert Geertsstraat en dan via de Kornet van Limburg Stirumstraat, de Koningstraat , de Kuiperstraat , de Prins Bernhardstraat , de Koningin Wilhelminastraat en voor de tweede keer de Aaldert Geertsstraat – langs de dorpskerk rechtdoor het spoor over – de Hooglandstraat gaat het naar de Heuibarg, de residentie van de Iesselzotten. De grote wagens gaan bij de kerk weer linksaf, zodat ze kunnen afbouwen op de Meente.

Na de optocht is er de traditionele Aankomstparty in de Heuibarg, met aansluitend rond 18.00 uur de prijsuitreiking door Z.D.H. Prins Jozef.

Opgeven kan op twee manieren: via tonnyschuurman@gmail.com of op de dag van de optocht zelf in het Holstohus vanaf 14.00 uur. (Let op: grote wagen voor 7 februari opgeven).

De organisatie van de optocht roept de mensen die aan de bovengenoemde straten wonen op om de vlag uit te steken en de auto op een andere plek te parkeren. Zo blijft er voldoende ruimte over voor de grote wagens om zonder schade voor alle wagens en auto’s door de straat te manoeuvreren.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.