horeca felste discussie in bijeenkomst tijenraan

 

“Belangrijk was daarbij de inbreng van de mensen die namens een sportclub kwamen. Bijna alle clubs uit de regio hebben moeite om de bardiensten rond te krijgen,” stelt Nijboer. “Daarom moet er misschien toch naar een professionele opzet gekeken worden. Of dat een ondernemer of een stichting is, dat laat ik in het midden.”

“Daarbij had de duikvereniging ook een belangrijke inbreng,” vervolgt Nijboer zijn verhaal. “Die stelden namelijk: ‘Als we op een avond maar met zijn vijven zijn, dan kunnen we achter toch altijd een borreltje doen. Weghorst is er immers altijd. En de vraag is of dat ook nog kan als de horeca een zaak van vrijwilligers wordt.’ Dat is een opmerking die nemen we absoluut mee.”

Nijboer looft de aanwezigheid van Leo Weghorst bij de bijeenkomst. “Hij had echt een positieve inbreng, hij dacht echt vanuit de sport mee. En natuurlijk vertegenwoordigt hij ook een persoonlijk belang, maar ik vond zijn opstelling echt positief.”

En over positief gesproken; Nijboer was eigenlijk een beetje verrast over de opkomst van de bijeenkomst. “Die was verrassend goed. We hadden eigenlijk gedacht dat er niet zo heel veel mensen zouden komen. De klankbordgroep had zich bijvoorbeeld afgemeld omdat ze maandag in gaan spreken. Maar er waren veel verenigingen.”

Overigens was niet iedereen uitgesproken positief tijdens de bijeenkomst. De bridgeclub deed zijn beklag. “Hen was een goed gesprek met de wethouder beloofd. Dat gesprek hebben ze gemist.” Ook vroegen verschillende clubs naar opslagruimte voor materialen. “Of er wel voldoende ruimte voor was. Dat antwoord hadden we niet paraat, dus vragen we dat maandagavond nog even na.”

De VVD hield de inloopbijeenkomst in de aanloop naar de raadspleinsessie van maandagavond. Dan kunnen clubs, burgers en andere belanghebbenden nog inspreken over de plannen. Later deze maand neemt de gemeenteraad definitief een besluit over de komst van het nieuwe sportwalhalla in Raalte.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.