hoppe verandert naam niet gevaarlijk

De eigenaren van Café De Hoppe in Broekland zijn niet van plan zijn naam te veranderen, ook al is er in Amsterdam ook een café met die naam dat van plan is gerechtelijke stappen te ondernemen tegen iedereen die een café heeft met dezelfde naam. Noelle Broekhof van het Broeklandse café stelt: “Ik hou me er niet zo mee bezig. Ik heb er nooit meer wat van gehoord. Ik heb ook geen idee hoe het met die zaak in Utrecht staat. Voorlopig zijn we niet van plan om de naam te veranderen.”

Toch kon dat De Hoppe nog wel eens dwars komen te zitten. Dat maken we op uit een internetartikel van ‘De Zaak’.

We vroegen notaris Arnoud de Zwart wat juridisch de mogelijkheden van De Hoppe zijn. Hij zocht en vond voor ons het betreffende artikel waarin staat dat het vooral om vastleggen van de naam gaat. Niet wie de naam het eerst voert, maar wie de naam het eerst vastlegt.

Dezelfde naam hoeft niet per se een probleem te zijn. Zo kun je veronderstellen dat ze in Amsterdam niet moeten zeuren. Wie gaat er nu per ongeluk naar de verkeerde De Hoppe? Maar ook als de naam in een heel andere branche gebruikt wordt is er niks aan de hand. De Hoppe als kinderboerderij (we bedenken maar even wat) hoeft café De Hoppe niet te bijten.

Als de Amsterdamse De Hoppe kwaad wil én als De Hoppe in Broekland zijn naam niet heeft vastgelegd, kán er dus een rechtszaak gevoerd worden.

Het artikel dat De Zwart ons toestuurde geeft overigens ook nog een paar leuke tips voor wat goede namen voor je bedrijf zijn. Zelf vinden we ‘De Zaak’ wel en leuke internetnaam voor een bedrijf dat in juridische zaken doet. Dat er in Heino een electrozaak is die ook De Zaak heet, dat kan niet tot problemen leiden, hebben we hierboven net uitgelegd.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.