het jaar 2014 door de lens van johan wolff

Vraag een fotograaf om de vier mooiste foto’s van het jaar te kiezen. Foto’s die hij zelf gemaakt heeft nota bene. Een beetje fotograaf schiet duizenden foto’s per jaar. Vier foto’s kiezen die hem het meest aanspreken, is dus haast een ‘mission impossible’. Toch stelden we de vraag aan onze huisfotografen. Johan Wolff koos de foto’s in dit artikel. Bij elke foto geeft hij kort aan waarom hij de foto koos.

Marieke Brinkhuis

“Dit is een van de laatste foto’s van Marieke Brinkhuis in actie voor Klink-Nijland Kwiek dames 1,” vertelt Johan bij de foto. “Het is wellicht niet eens de mooiste, maar het is wel jarenlang het boegbeeld geweest van dames 1. Sinds dat ik de handbal ben gaan fotograferen, ook alweer een flink aantal jaren terug, ben ik van de sport gaan houden. Daaraan hebben de dames van Klink-Nijland Kwiek zeker aan bijgedragen. Ik mag wel zeggen dat er in de afgelopen jaren een band is ontstaan tussen de handbal en mij.”

Ron Jans

“De foto zegt eigenlijk alles, dit was de winst na de Johan Cruijff-schaal in de Amsterdam Arena. Na de winst van van de KNVB-bekerfinale door PEC Zwolle tegen Ajax in de Kuip, dan ook nog de Johan Cruijff-schaal winnnen in Amsterdam,” aldus Johan. “Hij liep hier naar de dug-out en zei ‘de supporters hebben de schaal, hoe krijgen wij die terug?’ Alles kwam goed. De schaal ging met de bus mee naar Zwolle.”

Robin Haase

“Tennis is wel mijn spelletje en sport. Toen ik accreditatie ontving om de Davis Cup te mogen fotograferen vond ik het ook geweldig zeg! Foto’s in dit genre vind ik gaaf. Emotie, laat het als sporter maar zien. Emotie, dat is wat ik wil vangen, deze foto zegt alles,” vat Johan samen.

Shantykoor

“Hoe mooi kun je het hebben? Shantykoren die liedjes te gehore brengen over zee, visvangst enzovoort,” aldus Wolff. “Deze man, lid van een shantykoor, met in zijn handen de verste vis, vanuit de kraam met kibbeling. Alles dat met vis, zee en water te maken heeft in één foto. Jammer dat het niet langs de IJssel was.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.