het jaar 2014 door de lens van arnold roolvink

Vraag een fotograaf om de vier mooiste foto’s van het jaar te kiezen. Foto’s die hij zelf gemaakt heeft nota bene. Een beetje fotograaf schiet duizenden foto’s per jaar. Vier foto’s kiezen die hem het meest aanspreken, is dus haast een ‘mission impossible’. Toch stelden we de vraag aan onze huisfotografen. Arnold Roolvink koos de foto’s bij dit artikel. Bij elke foto geeft hij kort aan waarom hij de foto koos.

Wraak van Salland

“De mooiste vind ik denk ik wel de foto van de Wraak van Salland,” stelt Arnold. “Het was de eerste ronde van de Wraak, bij de Gouverneur. Super krap, gewapend met de groothoeklens, hang ik ongeveer boven het keyboard van de band ‘Let It Beatles’. En toch is het een super mooie sfeervolle foto geworden.”

Huwelijksfoto

“Dit was tijdens de huwelijksreportage van Mark en Ingrid,” vertelt Arnold. “Een perfect geregeld huwelijk, iets wat voor de fotograaf erg prettig werkt. Maar deze foto was voor de tijd niet gepland. Dit idee kwam spontaan naar voren bij de daggasten en kijk wat een leuk resultaat zoiets oplevert.”

Boothuisje

“Deze foto is gemaakt bij de Obersee. Tijdens onze vakantie in Oostenrijk hebben we een bezoek gebracht aan The Eagle’s Nest, een toevluchtsoord van Hitler, en zijn we met een boot de Königssee opgeweest. Aan het de andere kant van de Königssee ligt de Obersee. Een mooi helder meer, omringd met bergen maakt dit tot een fotogeniek plekje.”

Apache helikopter

“Luchtvaartfotografie blijft altijd een grote hobby van mij. Nederland heeft als enige in de wereld een demo met een Apache gevechtshelikopter.” Roolvink: “Ook dit jaar was hij weer te zien op de Luchtmachtdagen op vliegbasis Gilze-Rijen, maar nu wist ik hem wel heel fraai vast te leggen. Op de kop (wat voor helikopters vrij uniek is) vuurt hij flares af (afleiding voor hittezoekende raketten), waarbij de rook door de kracht van de wieken gelijk mooie vormen aanneemt.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.