het jaar 2014 door de lens van alex witteveen

Vraag een fotograaf om de vier mooiste foto’s van het jaar te kiezen. Foto’s die hij zelf gemaakt heeft nota bene. Een beetje fotograaf schiet duizenden foto’s per jaar. Vier foto’s kiezen die hem het meest aanspreken, is dus haast een ‘mission impossible’. Toch stelden we de vraag aan onze huisfotografen. Alex Witteveen koos de foto’s bij dit artikel. Bij elke foto geeft hij kort aan waarom hij de foto koos.

De veldslag bij Bathmen

“De veldslag bij Bathmen spant de kroon. Dat vind ik de mooiste foto,” stelt Alex. “De expressie van de mannen die de rol van een vroegere soldaat in de aanval spelen, vind ik goed gevangen en vertelt veel over hoe het er vroeger aan toe ging. Ook kun je als kijker goed een eigen verhaal bedenken bij deze foto, waardoor hij nog sterker wordt.”

Autorodeo Nieuw Heeten

Witteveen: “De kracht, het geweld waarmee deze crossauto op de camera af komt tijdens een demonstratie is in een woord geweldig.”

PEC Zwolle tegen FC Groningen

“Ik vind het een hele eer om als fotograaf langs de lijn te mogen zitten bij een voetbalwedstrijd op het hoogste niveau. Je ziet de klasse van de spelers en je probeert hier als fotograaf ook het mooiste van de wedstrijd naar voren te halen. Ik denk dat ik daar met deze plaat er in geslaagd ben,” vat Alex samen.

Race voor oude wegmotoren

“Een lust om hier weer eens te mogen fotograferen. Kijk naar de concentratie in de ogen van de coureurs. Mooi om als fotograaf zoiets te vangen met je lens. Wat kan sport toch mooi zijn.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.