heinose wagenbouwers zitten gebakken

De inzet van de Heinose wagenbouwers werd zaterdag door Prins Jort I en adjudant Sander van de Sökkestoppers beloond met een traktatie. Prins en Adjudant bezochten de wagenbouwers met een heuze mobiele frietkraam en bakten ter plekke een frietje of snack.

Volgens de Prins is dit een minimale waardering voor de honderden vrijwillige uren die de wagenbouwers steken in het bouwen van een carnavalswagen. “Met het bouwen van een wagen of het deelnemen als loopgroep, groot of klein, levert een ieder een belangrijke bijdrage aan het Heinose carnaval’ Aldus de Prins die zelf in het verleden met het brokkenteam ook een fanatiek wagenbouwer is geweest en weet dat een wederzijdse waardering van belang om samen tot een mooie optocht te komen.”

Omstreeks 11.00 uur werd het vet opgewarmd en toerden de Prins en Adjudant vergezeld door hun dames rond en door Heino langs de wagenbouwers om de friet zoveel mogelijk op locatie te bakken. Hier en daar werd een combinatie gezocht van dichtbij elkaar gelegen bouwlocaties zodat het laatste adres om 17.00 uur kon worden bezocht op het industrieterrein bij het pand van Nico Neppelenbroek waar spontaan een klein carnavalsfeestje met polonaise werd gevierd.

“Wat we tot nog toe hebben gezien van de wagenbouwers belooft het een prachtige optocht te gaan worden op zaterdag 14 februari,” aldus Adjudant Sander. Uiteraard zal het gros van de Heinose groepen ook deelnemen in Raalte en Lemelerveld in de daaropvolgende carnavalsdagen. “Er wordt nog hard gewerkt door de groepen om alles op tijd af te hebben maar dat komt altijd goed en Heino gaat ook dit jaar weer hoge ogen gooien!”

Voor belangstellenden houden een aantal Heinose wagenbouwgroepen in samenwerking met de Sokkestöppers op zaterdag 24 januari een Open Dag. Zo kan je een kijkje achter de schermen nemen bij de Springplank, de Dolfijn, Zeg Ik Niet, ‘t Giet Vedan en Ken ik Oe. Nadere info over tijdstippen en adressen volgt.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.