handbal voc2 nieuw heeten 27 19

Geschreven door Egon Floors

Na de oorwassing tegen de koploper VZV moesten de dames van Nieuw Heeten deze de degens kruizen met VOC2. Nadat het team deze week de koppen eens bij elkaar had gestoken, is er de hele week goed en scherp getraind.

Ondanks het late tijdstip van spelen was de bus weer goed gevuld met supporters. Mooi op tijd aangekomen in onze hoofdstad konden we nog een klein stukje van de eredivisiewedstrijd van VOC1 zien. Na deze niet al te spectaculaire wedstrijd mochten de dames uit Nieuw Heeten aan de bak.

Niet alleen in onze sporthal is er wel eens moeite met het scorebord, ook in Amsterdam weten ze van wanten aan de wedstrijd tafel, regelmatig wordt de stopknop te laat gevonden, wedstrijdformulieren die niet kloppen en tijdens de wedstrijd nog moeten veranderden, het zorgde allemaal weer voor veel oponthoud tijdens de wedstrijd.

VOC begon echter beter, tegen de tijd dat de dames de harsbal onder controle hadden wist de thuisclub er al 3 te scoren. Nieuw Heeten bleef moeite houden met het afronden veelal werd de keeper uitgetest en goed bevonden, Nieuw Heeten wist de ballen niet in de hoeken van de goal te krijgen en betaalde daarvoor de prijs in break-outs. In de 12e minuut stond er een 9-4 tussenstand op het bord. Vanaf dat moment wordt er meer vertrouwen gehaald uit de aangepaste dekking en gaat ook VOC kansen missen. Heel langzaam knokt Nieuw Heeten zich met goed handbal weer in de wedstrijd en kruipt steeds dichter bij. In de 29e minuut tekent Mariska dan ook de 14-12 aan. De eerste helft zit erop, de wedstrijdtafel vertikt het echter om af te fluiten en laat zo de “blessuretijd” ingaan 10 seconden kregen de gastvrouwen cadeau alvorens de scheidsrechters het gepast vinden om voor rust te fluiten…….

Na rust is Nieuw Heeten weer even zoekende en dat kost ons de wedstrijd, positief is echter wel dat we op achterstand komen door kansen te missen. Dat betekent dat je in ieder geval kansen hebt gehad. VOC profiteert dankbaar en gaat in de tweede versnelling door. Bij de stand van 21-13 lijkt het weer een afstraffing te worden, niet omdat we slecht spelen, maar gewoonweg omdat we de kansen missen. Veel ballen stuiteren via de paal weer het veld in, of via de paal en de keeper, de Nieuw Heetense dames bijna tot wanhoop drijvend. In deze fase stabiliseert de wedstrijd wel en is de ploeg uit Salland zeker niet minder dan de ploeg uit de hoofdstad. Nieuw Heeten blijft handballen en weet zo de stand redelijk beperkt te houden en stappen van het veld af met een 27-19 nederlaag in de wetenschap dat de kansen er waren geweest om het VOC erg moeilijk te maken.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.