handbal kwiek 3 wint nipt van heino

Klink Nijland Kwiek3 kroop zondag door het oog van de naald. In de derby tegen HHZD Oortwijn/Heino wisten de Raalter dames maar nipt met 20-19 te winnen. Stefanie Kok besliste de wedstrijd in de aller laatste seconden met een geniepig balletje. Door deze zwaarbevochten overwinning blijven de dames op gelijke hoogte met Overwetering.

In de eerste helft ging het in de eerste kwartier gelijk op tussen Kwiek en Heino. Beide teams begonnen aanvallend sterk en creëerden genoeg kansen. Heino had niks te verliezen tegen Kwiek en ging er dan ook vol voor. Naarmate de wedstrijd vorderde kreeg Kwiek steeds meer controle over het spel en stond verdedigend uitstekend. Na 16 minuten te hebben gespeeld hadden ze eindelijk een verschil van 2 doelpunten en leken daarna de wedstrijd al in de eerste helft naar hun toe te trekken. na 24 min stond het 9-5 en leek Heino niks te kunnen uitrichten. Heino had op dat moment al 16 minuten niet meer gescoord. Aan het eind van de eerste helft kwam de ploeg uit Heino nog een beetje terug en was de ruststand 11-8 in het voordeel van Kwiek. Bij de Raalter dames waren het vooral Anouk Machiels(5) en Marieke Brinkhuis(7) die voor de doelpunten zorgden, Daartegenover was Annick Mulder(6) in vorm bij Heino met haar spel en doelpunten.

In het begin van tweede helft probeerde Kwiek wel weg te lopen bij Heino, maar slaagde daar niet in. Na kwartier spelen kwamen de bezoekers langszij en een minuut later kwamen ze zelfs op voorsprong. Op dat moment stond 15-16. Bij Heino stonden ze tweede helft veel beter. De hoekspeelster van Kwiek kwamen er niet meer aan te pas. Verder leek bij Kwiek de keeper op sommige momenten niet alert genoeg en maakten paar fouten. In het vervolg van tweede helft bleef het de hele tijd gelijk op gaan, waardoor een stunt in de maak leek. Met nog anderhalf minuut te gaan kwam Kwiek weer op gelijke hoogte en was de spanning om te snijden. In de allerlaatste minuut mocht Kwiek nog 1 keer in de aanval. Het leek een gelijkspel te blijven, maar Stefanie Kok dacht daar anders over en schoot in de allerlaatste seconden van de wedstrijd Kwiek naar de overwinning toe. Eindstand na zestig minuten 20-19. De keepster van Heino die een kwartier voor eind inviel was in tranen en moest getroost worden door haar medespelers.

Door deze overwinning blijven de Raaltenaren op gelijke hoogte met Overwetering in de strijd om de titel. Met nog acht wedstrijden te gaan is er nog van alles mogelijk. Voor Heino waren de punten zeer welkom geweest. Ze staan op dit moment op een elfde plek met twee punten achter de nummer tien. Heino heeft alles nog wel zelf in de hand, maar zal toch wel snel de punten moeten pakken willen ze afstand nemen van de degradatiezone.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.