handbal klink nijland kwiek fiqas aalsmeer 28 20

Zaterdagavond heeft Klink Nijland Kwiek haar verwachting waar gemaakt. In een goede wedstrijd tegen Fiqas / Aalsmeer waren de dames uitermate geconcentreerd en kwamen niet één keer in de problemen. In de eerste helft kon Aalsmeer nog enigszins in de buurt blijven. Ruststand 12-10. Na de rust bleef Kwiek goed handballen en liep gestaag uit. Na 60 minuten spelen was de stand 28-20.

De wedstrijd begon om half acht en beide teams stonden te popelen om te beginnen, want het tempo bij beide teams lag in het begin zeer hoog. Wat opviel was de aanvallende intenties van Aalsmeer. De ploeg begon in een zeer offensieve dekking. Een zogeheten 4-2 dekking. In het eerste kwartier van de wedstrijd ging het gelijk op. De dames uit Raalte kwamen wel op voorsprong van 7-5, maar zagen de opponent al snel langszij komen. Kwiek leek op dat moment aanvallend niet zoveel meer te creëeren, maar nadat de dames in de ondertal kwamen liepen ze drie punten uit en kwamen ze op een 10-7 voorsprong. In het vervolg van de eerste helft behielden ze het gaatje van drie doelpunten tot aan de laatste seconden. De Raalter dames kregen in de eerste helft genoeg kansen om de voorsprong te vergroten, maar mede door arbitrale fouten lukte dat ze niet. Op het laatste moment schoot Aalsmeer er nog één in en gingen de ploegen de kleedkamers in met een ruststand van 12-10.

In het begin van de tweede helft ging de wedstrijd gelijk op. Beide teams stonden offensief te dekken en hadden een hoog tempo in de opbouw. Na negen minuten leek Klink Nijland Kwiek eindelijk het gaatje geslagen te hebben. Ze stonden op dat moment met 19-14 voor. Helaas kon Fiqas /Aalsmeer snel terug komen. In een overtal situatie kwamen ze terug tot een 19-17 stand. De scheidsrechters gaven op sommige momenten ook niet een goede indruk. Het fysieke spel van Aalsmeer werd te weinig bestraft met een tweeminutentijdstraf. Uiteindelijk gaf de goede conditie en de concentratie van Kwiek de doorslag. De Raalter dames liepen na een kwartier steeds verder uit en kwamen in het vervolg niet meer in de problemen. Er kwam zelfs nog een mooie uitslag op de borden. In de allerlaatste seconden maakte Lisa Oosterwijk nog een mooi doelpunt uit een vrije worp. Deze werd helaas afgekeurd en moest opnieuw gegooid worden, omdat de tijd nog niet liep. De schutter van Klink Nijland Kwiek bedacht zich geen moment en gooide opnieuw snoeihard binnen in de zelfde hoek. Einduitslag:28-20

Door deze overwinning staan de dames zes punten voor op Borhave. Kwiek kan nu lekker languit op de bank liggen en wachten wat Borhave doet tegen BEVO in de strijd om de titel. Volgende week zondag staat om 14:00 in Borne de belangrijke wedstrijd tussen Borhave en Kwiek op het programma.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.