go ahead eagles weggespeeld in groningen

Go Ahead Eagles heeft in Groningen met 2-0 verloren van de plaatselijke FC. De Deventenaren hadden niets in te brengen in de Euroborg en werden regelmatig weggespeeld door de thuisploeg. De ploeg van Booy had moeite met het snelle positiespel van Groningen en verloor meer dan terecht. Groningen liet het na om het thuispubliek op meer doelpunten te trakteren.

FC Groningen nam direct het heft in handen en begon het meest dreigend aan de wedstrijd. Na een aantal mislukte corners zorgde Maikel Kieftenbeld voor het eerste grote gevaar van de wedstrijd. Hij kon vanaf zestien meter ongehinderd uithalen, maar Van der Hart wist zijn harde schot te kraken. Even later had de keeper geen antwoord op een schot van Rusnak. De aanvaller wist de keeper, net als zichzelf, te verrassen met een voorzet die ineens binnen viel en zette FC Groningen daarmee binnen tien minuten op voorsprong.

Met het openingsdoelpunt leek FC Groningen vertrouwen te hebben getankt. De ploeg speelde Eagles bij tijd en wijlen ‘kapot’ door fraai te combineren. De Groningers misten echter een aantal kansen en daardoor bleef Eagles in de wedstrijd. De bezoekers leken geen schijn van kans te maken in de Euroborg en kwamen in de eerste helft alleen sporadisch toe aan schietkansen. De eerste twee misten Türüc en Lambooij alvorens Kolder ook van grote afstand het netje niet wist te vinden.

Na het gemiste schot van de jarige spits legde FC Groningen de kwaliteiten in de omschakeling bloot. In een fractie van een seconde werd het spel van de ene kant naar de andere kant van het veld verplaatst door de thuisploeg waarna Van der Hart redding moest brengen. Een waarschuwing voor de Deventenaren, zo leek het. Eagles stelde zich in op het snelle FC Groningen en gaf voor rust geen kansen meer weg, maar de ploeg creëerde zelf ook niets meer. Daardoor stond er tijdens de rust een minimale voorsprong voor de thuisclub op het scorebord.

Diepgang

Hoewel de eerste helft nadrukkelijk vroeg om een aanspeelpunt in de punt van de aanval hield Booy Glynor Plet na rust op de bank. Het spelbeeld bleef dan ook ongewijzigd, al was Groningen in de tweede helft niet zo vaak gevaarlijk als in het eerste bedrijf. Wanneer Eagles de kans kreeg om te counteren ontbeerde het de ploeg aan diepgang voorin. Omdat de Groningers telkens de tweede ballen wonnen kwam Eagles niet in de buurt van het vijandige doel.

Booy zag het gebrek aan diepgang en bracht met Jules Reimerink een speler die gelanceerd kan worden in het veld. Sjoerd Overgoor verliet het veld en dat markeerde de aanvallende intenties van de coach. FC Groningen leek een slotoffensief kort daarna echter onmogelijk te maken. De ingevallen Mahi draaide Nieuwpoort tureluurs waarna de bal over meerdere schijven bij Tjaronn Chery terecht kwam. De Groningse nummer tien aarzelde niet in het zestienmetergebied van Eagles en rondde doeltreffend af.

Glynor Plet

Met slechts een kwartier speeltijd op de klok en een 2-0 achterstand op het bord leek de komst van Glynor Plet te laat te komen. De spits had echter nog geen minuut nodig om gevaarlijk te zijn. Met een harde kopbal was hij direct dichtbij de aansluitingstreffer en Eagles leek daar moed uit te putten. Lang duurde de opleving van Go Ahead Eagles niet, omdat Groningen er weer lustig op los begon te combineren.

Uiteindelijk liet de thuisclub het na om het publiek op meer doelpunten te trakteren. De spelers in een wit-groen shirt verkozen het balbezit en trucjes veelal boven het doelgemiddelde. Voor Eagles bleef de schade daardoor beperkt. Aanstaande dinsdag spelen de manschappen van Booy in de eigen Adelaarshorst tegen Excelsior om 18.30 uur.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.