genieten van een flink portie blues bij dll

De derde editie van het Bluestown Café vindt zondag 25 januari plaats in De Leeren Lampe in Raalte. Tijdens Bluestown Café treden op: de big band van Carmel College Salland, Duketown Slim en niemand minder dan de Veldman Brothers.

Duketown Slim

Met zijn wortels stevig in de Brabantse stad ‘s-Hertogenbosch (ook wel Duketown) raakte Imco Ceelen in de ban van akoestische blues. Begonnen als bluesharp-speler bij verschillende bands en akoestische formaties heeft deze bluesende Brabander al snel in de gaten dat hij meer uit het genre kan halen wanneer hij zich toespitst op het traditionele gitaarwerk en het bekende geluid van de deltablues.

Met een resonator op schoot, een koffertje vol met bluesharpjes en de bezwerende ritmes van zijn voetzolen, gromt en zingt Duketown Slim zich een weg door oude klassiekers. Nummers van onder andere Robert Johnson, Muddy Waters, Big Bill Broonzy en andere grootheden uit de rijke bluesgeschiedenis worden onder de loep genomen, afgewisseld met authentiek klinkend eigen werk. Dat de blues niet alleen over misère hoeft te gaan, bewijst deze Bossche bluesman als hij op de speelstoel gezet wordt. Hij siert het genre met een vrolijke knipoog en een vlotte babbel.

In Nederland, Duitsland en verschillende plekken in de Verenigde Staten bracht Duketown Slim in het verleden zijn muziek en inmiddels is hij woonachtig in het oosten van het land. Van daaruit vult hij de jukejoints en bluesfestivals van de lage landen met zijn eerlijke, rauwe stemgeluid en kundig gitaarspel. Voor ieder liefhebbend, luisterend bluesoor zeker een aanrader om eens te gaan bewonderen.

Veldman Brothers

The Veldman Brothers zijn het ultieme voorbeeld van bluesbroederschap. De band rondom de twee broers Gerrit, ( slide gitaar en vocals ) en Bennie Veldman ( Organ, keys, harmonica en vocals) is al een geruime tijd in het bluescircuit onderweg. Op de bass speelt Fred van der Wende en achter de drums zit Eric Dillisse.

In 2011 ontving de band de Dutch Blues Foundation Award. De band brengt tomeloze energie, zichtbaar plezier en voelbare synergie; muziek gespeeld vanuit de onderbuik. Gepassioneerde muzikanten met een schat aan ervaring, beïnvloed door elkaar en beïnvloed door de “helden van weleer”: The Vaughan Brothers, Muddy Waters, Jimi Hendrix, Elmore James, Howlin’ Wolf, Jimmy Smith, the Fabulous Thunderbirds.

The Veldman Brothers zijn te zien op grote festivals en in kleine kroegen en hebben bijna alle gerenommeerde bluesclubs en festivals in Nederland al wel eens op z’n kop gezet. Blues en rhythm & blues, swingblues en deltablues, blues met een randje rock, blues met een randje soul of funk: grenzen zien The Veldman Brothers niet en ze laten zich ook maar in één hokje duwen: ‘Alles wat puur is en wat recht uit het hart komt’.

Tijdens Bluestown Café worden er opnames gemaakt voor het gelijknamige programma Bluestown van RTV Raalte. De zaal gaat open om 13.30 uur en het eerste optreden begint om 14.00 uur. De entree is aan de Almelosestraat en geheel gratis. Voor meer informatie kijk je op staging2.deleerenlampe.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.