geen problemen door hoogwater bij waterschap

Het Waterschap Groot Salland ervaart geen problemen door de hogere waterstanden in rivieren, kanalen, weteringen en sloten. Voorzorgsmaatregelen zijn niet nodig. Het waterschap kan alles prima aan met de normale bedrjifsvoering en blijft de weersverwachting alert in de gaten houden.

Zoals gewoonlijk bij dit soort weersomstandigheden worden de dijken extra goed in de gaten gehouden en zijn enkele sluisdeuren gesloten door het waterschap. Ook werken de gemalen en stuwen iets harder dan normaal.

Groot Salland heeft zo’n 175 gemalen en ruim 900 stuwen waarmee het water door het hele werkgebied wordt verdeeld en afgevoerd. Ondanks de wat verhoogde waterstanden kunnen de gemalen en stuwen de afvoer van water makkelijk aan.

Volgens gegevens van Rijkswaterstaat houdt het hoge water deze week nog aan. Groot Salland verwacht ook dan geen problemen. De waterstanden gaan niet richting kritische hoogte, maar blijven er ruim onder.

Door het hoge water blijven de uiterwaarden onder water staan. Ook dat is volstrekt normaal bij de huidige waterstanden en de tijd van het jaar, stelt het waterschap.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.