geen extra geld voor kruispunt bos

ndom Raalte te verbeteren. Dat meldt RTV Oost.

Volgens een eerste quick scan van de provincie gaat het verbeteren van het kruispunt tussen de 40 en 45 miljoen euro kosten. Het ligt dan in de bedoeling om het kruispunt ongelijkvloers te maken. De N348 wordt iets verdiept, terwijl de N35 met een viaduct verhoogd gaat worden.

De aanpak van het kruispunt in de rijksweg blijft noodzakelijk, omdat Overijssel nog steeds inzet op een verbreding van de weg naar 2×2 rijbanen tussen Zwolle en Nijverdal, waar straks 100 kilometer per uur gereden mag worden.

Gedeputeerde baalt van opstelling minister

Overijssels gedeputeerde Kok laat in een reactie weten ervan ’te balen’ dat de minister nog steeds niet overtuigd is van de noodzaak om de weg aan te pakken. De weg is van groot economisch belang voor de regio. De provincie zal medio februari, als het onderzoek naar de verbetering van het belangrijke verkeerskruispunt bij Raalte is afgerond, opnieuw aan de bel trekken voor extra rijksmiddelen.

“We laten het er niet bij zitten” aldus gedeputeerde Kok. Maar voorlopig moet de provincie het doen met de 15 miljoen euro die het rijk en de provincie samen in 2014 beschikbaar stelden voor enkele dringende verbeteringen aan de N35 op het tracé tussen Wythmen en Nijverdal.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.