Home / archiefcentraal / extra asbestonderzoek telgenpad heeten

extra asbestonderzoek telgenpad heeten

Het Telgenpad in Heeten wordt vrijdag afgesloten in verband met onderzoek naar asbest. Eind september is ook al een onderzoek uitgevoerd op het Telgenpad, in verband met incidenteel aanwezige asbestplaatjes.

Uit het onderzoek blijkt dat de verhardingslaag van het pad geen asbest bevat. Wat dieper, 0,25 meter onder maaiveld, is onder het verhardingsmateriaal, op 1 plaats wel asbest aanwezig. Aan de hand van een aanvullend onderzoek wordt nu ook de berm aan beide zijden onderzocht. Hiervoor wordt vrijdag 30 januari het pad (tijdelijk) afgesloten vanaf de Voortmansweg tot het middenpaaltje in de weg. De verwachting is dat het pad in de loop van de dag weer open gaat.

Het onderzoek wordt weer uitgevoerd door het milieuadvies bureau Geofox-Lexmond.

Lees ook

Collecties historische publicaties deels samengevoegd

Rijnbrink, Athenaeumbibliotheek en Historisch Centrum Overijssel ondertekenen convenant REGIO – Als geïnteresseerde in historische publicaties …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.