eigen inbreng rohda moet groter

Rohda staat voor de nieuwbouw van Tijenraan trainingsveld 8/9 af aan de gemeente en sloopt haar eigen Rohdahal. Daarvoor in ruil krijgt de club een kunstgrasveld, vergoedt Raalte de sloopkosten van de Rohdahal en bovendien betaalt de gemeente de voorbereidingskosten van de bouw van het nieuwe clubhuis van Rohda.

”Rohda heeft een goede deal gemaakt,” stelt gemeenteraadslid Wim de Hair van GB Raalte. “Maar Rohda komt ook in een rare situatie met de oude sporthal. We hebben gister becijferd dat er een last van een miljoen euro op de club afkomt.” Een groot deel van die kosten wordt vergoed door de gemeente. “Maar heel Tijenraan heeft baat bij het nieuw situeren van Rohda.”

“Wel vind ik dat de eigen inbreng van Rohda groter moet worden. Buurtdorpen hebben voor hun voorziening allemaal voor eigen inbreng gezorgd. Ik noem als voorbeelden De Belte, Lierderholthuis, Elckerlyc en Broekland. Door eigen inbreng gingen daar de kosten omlaag,” stelt De Hair. “Ik vind dat Rohda ook meer moet kijken naar eigen inbreng.”

Wethouder Hiemstra heeft maandagavond toegezegd met de club in gesprek te gaan. Namens Rohda was er maandag ook een delegatie aanwezig. Die stelden open te staan om hier overleg over te voeren.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.