eagles wint van tiental hagenezen

Go Ahead Eagles heeft het belangrijke ‘degradatieduel’ gewonnen van ADO Den Haag. Jop van der Linden benutte vlak voor rust een penalty en werd daarmee matchwinner. ADO speelde een helft lang met tien man. Desondanks kwam Eagles niet verder dan een magere 1-0.

Voor aanvang van het duel werd bekend dat trainer Foeke Booy zijn ploeg op twee plaatsen ging wijzigen ten opzichte van de wedstrijd tegen Willem II. Kersverse Eagle Wesley Verhoek mocht direct in de basis starten en dat ging ten koste van Lesly de Sa die overigens ook weer last heeft van zijn rugblessure. Alex Schalk werd door Booy eveneens aan de kant gehouden. Türüc vulde als een soort ‘hangende linksbuiten’ zijn positie in waardoor er voor Sander Duits een plaats vrij kwam op het middenveld.

Eagles kwam strijdvaardig voor de dag en voelde zich gesteund door de fanatieke achterban op de tribunes. Er werd gestreden voor iedere meter, maar dat leverde de thuisclub niet direct kansen op. Marnix Kolder mocht het als spits wel proberen na een goede voorzet van Türüc, maar zijn inzet ging naast het doel van Martin Hansen.

Aan de andere kant van het veld had doelman Mickey van der Hart het ook tamelijk rustig. ADO wist geen kans te creëren in het eerste deel van het duel dat veelvuldig stil lag. Arbiter Janssen hield het kort en floot vaak af waardoor de teams niet lekker in de wedstrijd leken te komen.

Drie minuten voor rust floot Janssen weer eens af, maar met dat fluitsignaal hielp de leidsman Eagles juist in de wedstrijd. Wesley Verhoek werd diep gestuurd en wilde afronden maar zijn tegenstander Wormgoor bespeelde de bal met de hand. Janssen twijfelde niet en trok de rode kaart uit zijn borstzak voor de verdediger van ADO. Wat restte was een penalty voor Go Ahead Eagles en dat buitenkansje benutte Jop van der Linden. Eagles zat op rozen en ging met een voorsprong en een overtal de rust in.

Aanvallen

Na de thee liet Eagles direct zien dat het de man meer situatie wilde benutten.

De ploeg van Booy speelde volle bak vooruit om de score uit te breiden. Dat leverde binnen tien minuten drie dotten van kansen op voor Marnix Kolder. De spits weet dit seizoen het netje echter niet makkelijk te vinden en hielp zijn mogelijkheden knullig om zeep.

Na een veelbelovend eerste kwartier van de tweede helft ging de storm van Eagles weer wat liggen. ADO beperkte zich tot het tegenhouden van de Deventenaren, wetende dat de kans voor bijvoorbeeld scherpschutter Kramer altijd komt. Eagles nam vervolgens alle tijd om de Haagse muur te slechten en dat ging de ploeg bij vlagen aardig af. Onder andere Türüc had een aantal goede mogelijkheden.

Omdat Eagles het naliet de score te verdubbelen bleef ADO hoop houden op een goed resultaat in Deventer. Wesley Verhoek werd een kwartier voor tijd gewisseld en voor hem in de plaats kwam Fernando Lewis. Hij verkast deze week naar FC Dordrecht en dus was het zijn laatste wedstrijd in het rood-geel van Eagles. De razendsnelle vleugelspeler beloonde de wissel van Booy bijna met een treffer, maar zijn inzet ging over.

In de slotfase bleef Eagles kansen aaneen rijgen maar de bevrijdende 2-0 bleef uit. Zoals zo vaak dit seizoen lieten de spelers van Booy het daardoor tot het laatste moment spannend in de Adelaarshorst. Echt in de problemen kwam de thuisploeg echter niet meer. Na negentig minuten floot scheidsrechter Janssen voor de laatste keer en pas toen kon Eagles met zekerheid drie punten toevoegen aan het seizoenstotaal. Door de overwinning klimt Eagles over ADO heen en staat het op de veertiende plek. Volgende week reizen de Deventenaren af naar Groningen om het daar op te nemen tegen de plaatselijke FC.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.