eagles ondergaat metamorfose in tilburg

Go Ahead Eagles trapt zondag om 12.30 uur af voor de eerste competitiewedstrijd van 2015. In Tilburg neemt de ploeg uit Deventer het op tegen Willem II. Trainer Foeke Booy stelt een aantal verrassende namen op. In vergelijking met de eerste seizoenshelft vullen twee andere spelers de beide backposities in bijvoorbeeld.

Booy begon het perspraatje op de vrijdagmiddag zoals gewoonlijk met het opnoemen van de afwezigen. Al snel was hij daarmee klaar. Alleen Robin van der Meer (gebroken middenvoetsbeentje) en Peter van Ooijen (enkel) moesten geblesseerd afhaken. Dat betekent dat Booy voor het duel van aankomende zondag ruim zit in zijn spelers. “Voldoende keuzes voor de eerste finale”, omschreef de trainer het zelf.

Booy spreekt van een finale omdat Go Ahead Eagles nog volop strijd tegen degradatie. “We staan aan de vooravond van een zeer uitdagende, maar prachtige cruciale fase. Ik wil vooral denken en kijken in mogelijkheden en niet kijken naar bedreigingen.” Zondag ligt er voor Eagles direct een grote mogelijkheid om aan te sluiten bij de clubs die boven de Deventenaren staan. “Willem II is overbrugbaar. Het gat is vier punten en zij staan op plaats twaalf”, aldus Booy.

Om het gat met Willem II te slechten heeft Booy een aantal wijzigingen in zijn basisopstelling doorgevoerd in vergelijking met de eerste seizoenshelft. “Verdedigend wil ik wat meer zekerheden inbouwen. Sven (Nieuwpoort red.) ontwikkelt zich bij ons fantastisch, maar hij moet de ruimte houden om fouten te mogen maken. Voor de winterstop had hij een lastigere periode en ook fysiek was het niet mis. Gilliano Wijnaldum had een lastig half jaar. Hij speelde voor ons heel erg goede wedstrijden, maar ook mindere.”

Booy besloot dan ook om tegen Willem II te starten met Mawouna Amevor en Xandro Schenk als respectievelijk rechts- en linksback. “Mawouna is sterk en hij krijgt van mij nu een kans. Zowel in defensief opzicht als in offensief opzicht hebben we er een goede kopper bij in ons team. Schenk is de laatste tijd in goede doen en verdient het ook om te spelen.” Tussen Schenk en Amevor spelen vanzelfsprekend Van der Linden en Vriends. Mickey van der Hart staat daarachter als doelman opgesteld. Hij blijft ook in het tweede deel van dit seizoen eerste doelman.

Middenveld

Het middenveld zal tegen Willem II bestaan uit de controlerende Overgoor, de offensieve Türüc en Lambooij. Laatstgenoemde moet het middenveld in balans zien te krijgen. Daarbij is het volgens Booy belangrijk dat er niet teveel controle is op het middenveld. “Lars heeft van alles een beetje en speelt momenteel met veel vertrouwen.” Voor de drie middenvelders zullen De Sa, Kolder en Schalk voor het aanvallende gevaar van Eagles gaan zorgen.

Transfermarkt

Hoewel de competitie alweer begint staan de deuren van de transfermarkt nog wagenwijd open. Booy voerde afgelopen week gesprekken over een eventuele versterking. Maar de coach benadrukt zoals altijd dat hij niet wil “halen om te halen”. “Het moet een meerwaarde zijn voor onze selectie, anders heeft het voor mij geen zin.” De trainer is vooral op zoek naar een extra aanvallende vleugelspeler. Over transfers praten is echter niet wat de trainer het liefst doet. Hij kijkt vooral uit naar zondag: “Het gaat weer beginnen, gelukkig.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.