dik pak sneeuw hartstikke glad

Dat is natuurlijk prachtig ontwaken, he. Een witte wereld, een dik pak sneeuw lag ons zaterdagmorgen op te wachten. Maar voor het verkeer en het openbaar vervoer betekent het kommer en kwel.

Toen de sneeuw nog maar net uit de lucht viel, gingen bij de Provincie Overijssel alle alarmbellen al af: Die sneeuw moet zo snel mogelijk van de weg af. Met sneeuwschuivers en strooiwagens trokken ze erop uit. Vechten tegen de bierkaai.

Op de N35 was het zaterdagmorgen nog hartstikke glad, net als op alle andere wegen in de regio. Doe voorzichtig aan dus.

Wie denkt slim te zijn en de trein te pakken, komt bedrogen uit. NS meldt dat er overal in het land ‘verstoringen’ zijn door de sneeuwval. Bereid je reis dus goed voor als je straks de deur uit gaat.

Overigens komen de waarschuwingen al voor één automobilist te laat. In de nacht van vrijdag op zaterdag gleed er bij Broekland een auto de sloot in. Dat gebeurde op de Neulemansweg. De automobilist raakte lichtgewond, maar wist zelf uit zijn voertuig te komen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.