deventer fotograaf kan nrc prijs winnen

Rob van der Laan, onze stadsfotograaf in Deventer, neemt met zijn foto deel aan de NRC fotowedstrijd. Op het moment van schrijven heeft Rob al meer dan 660 stemmen weten te verzamelen. Maar om de wedstrijd te winnen is jouw hulp hard nodig!

Aan het einde van elk jaar komt de NRC met een terugblik op het jaar met foto’s die uitgekozen worden door de NRC-redacteuren. Maar dit jaar daagt het NRC iedereen uit om de foto’s te leveren voor de jaarlijkse terugblik ‘Nederland Fotografeert’. Elke maand heeft een thema, deze maand is dat ‘de mens’.

De foto van Rob is gemaakt tijdens het afgelopen Dickens Festijn in Deventer. Op de foto staat de 10-jarige Lanne Obdeijn. Zij vindt het geweldig dat ‘haar’ foto het zo goed doet in de wedstrijd, zo vertelt haar moeder Nannike Buvelot. “Lanne vindt het heel leuk dat ze zoveel ‘likes’ krijgt.”

Kolensjouwer

Tijdens het bewuste fotomoment was Lanne, lid van het Theaterschip, verkleed als kolensjouwer. “Mijn dochter en ik doen al jaren mee aan Dickens”, vertelt Nannike, “ze kan erg goed toneel spelen en is zeer creatief.” Dat die creativiteit veel energie kost, is goed terug te zien op de foto. “Na twee dagen is ze wel echt moe. Maar dat past juist goed bij deze foto. De plaat is dan ook heel kenmerkend voor Lanne.”

De foto van Rob stond een tijdje tweede, maar is momenteel een plekje afgezakt. “Daar moeten we wat aan doen”, vindt Nannika. Rob bedacht al een ludieke actie door Lanne met een levensgrote afdruk op de Brink te fotograferen. “Hij ging echt heel erg leuk met haar om. Er was meteen een klik.”

Momenteel heeft de foto ruim 660 stemmen. De huidige nummer 1 heeft al meer dan 1.000 stemmen. Maar als het balletje eenmaal in Deventer gaat rollen, is dat geen onmogelijke inhaalslag. Daarom roepen we iedereen op om op de foto van de Deventer fotograaf te stemmen. Stemmen kan via http://foto.nrc.nl/Picture/view/2118 . Je hoeft alleen jouw e-mailadres in te voeren en deze wordt naderhand niet getorpedeerd met spam- of reclamemails. Een kleine moeite dus.

De fotograaf met de meeste stemmen, maakt kans op de publieksprijs. Hiernaast zal een vakjury elke maand een winnende foto selecteren, die verschijnt op de achterpagina en op nrc.nl. Tweewekelijks zal een selectie van de inzendingen op de achterpagina worden gepubliceerd.

Win een etentje!

Wie op de foto van Rob en Lanne stemt, maakt ook zelf kans op een mooie prijs. Restaurants Tapamor, St. Tropez en Goestink (allen gevestigd op de Brink) hebben alle drie namelijk een heerlijk diner voor twee aangeboden voor één van de stemmers. Deventer Centraal doet daar als kers op de taart de drankjes bij!

Hoe je kans maakt? Stem op de foto van Rob en stuur vervolgens de bevestigingsmail door naar redactie@deventercentraal.nl. Uit de inzendingen kiezen wij willekeurig drie winnaars. Deze actie geldt ook als Rob niet wint met zijn foto!

Stemmen maar!

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.