deur voor glasvezel buitengebied op kiertje

Definitieve toezeggingen voor financiële steun deed de gemeenteraad dus niet, maar ze toonde wel haar bereidheid om mee te denken. Het belang van snel internet in het buitengebied was voor de politici geen onderwerp van discussie. Dat werd door iedereen onderkend.

“Snel internet is belangrijk om het buitengebied vitaal en aantrekkelijk te houden,” stelde Alexander Keule van de VVD. Mark Kampman van Gemeentebelangen stelde zelfs dat snel internet een publiek belang dient.

Wel waren veel politici bang dat geldelijke steun aan het initiatief misschien verkapte staatssteun zou worden, als andere bedrijven er door benadeeld werden. Maar, zo zegde wethouder Van Loevezijn toe, de gemeenteraad legde zich donderdag nog nergens aan vast.

“Kunnen we straks nog steeds fatsoenlijk nee zeggen?” vroeg CDA’er Grolleman. “Ja,” antwoordde de wethouder.

Conclusie: Als er ooit een onderbouwd plan ligt voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied van Raalte, dan staat de gemeente open voor een financiële ondersteuning. In welke vorm, dat is nog niet bekend.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.